VLAŠKI PAPRIKAŠ PONOS ISTOČNE SRBIJE Zbog mirisa gosti dolaze sami

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Ručak u kome će uživati cela porodica.

vlaški paprikaš
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 pile
  • kašika brašna
  • kašika slatke začinske paprike
  • 2 sveže zelene paprike
  • 2 paradajza
  • glavica crnog luka
  • 2 kašike suvog biljnog začina
  • 2 čena belog luka
  • ulje
  • so
  • crni mleveni biber
  • 100 ml kiselog mleka

Priprema:

Iseckajte sitno crni i beli luk pa ga propržite u šerpi na zagrejanom ulju. Istranžirajte pile pa ga posolite i začinite.Dodajte u šerpu, pa ubacite i sečeni paradajz i kuvajte. Zasebno napravite zapršku od kiselog mleka, brašna, 100 ml vode i mešavine začina. Žicom dobro mešajte pa ubacite u paprikaš posle 20 minuta. Onda kuvajte još 5 minuta pa skinite sa vatre. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading