VLAŠKI PAPRIKAŠ PONOS ISTOČNE SRBIJE Zbog mirisa gosti dolaze sami
Ručak u kome će uživati cela porodica.
Potrebno je:
- 1 pile
- kašika brašna
- kašika slatke začinske paprike
- 2 sveže zelene paprike
- 2 paradajza
- glavica crnog luka
- 2 kašike suvog biljnog začina
- 2 čena belog luka
- ulje
- so
- crni mleveni biber
- 100 ml kiselog mleka
Priprema:
Iseckajte sitno crni i beli luk pa ga propržite u šerpi na zagrejanom ulju. Istranžirajte pile pa ga posolite i začinite.Dodajte u šerpu, pa ubacite i sečeni paradajz i kuvajte. Zasebno napravite zapršku od kiselog mleka, brašna, 100 ml vode i mešavine začina. Žicom dobro mešajte pa ubacite u paprikaš posle 20 minuta. Onda kuvajte još 5 minuta pa skinite sa vatre.
Možda vas zanima:
DOMAĆI PILEĆI PAPRIKAŠ IZ BAKINE KUHINJE Klasik koji nikada ne izlazi iz mode
Sočan i slasan, prste da poližete.
PILEĆI PAPRIKAŠ SA NOKLICAMA Ručak po receptu naših baka, kada ga probate, više ga nikada nećete spremati sa krompirom
Brzo, lagano i preukusno jelo koje je nažalost nepravedno zapostavljeno
PILEĆI PAPRIKAŠ MILUJE NEPCA Po receptu iz stare sveske, po ukusu mu nema ravnog
Ručak koji će porodica obožavati.
PAPRIKAŠ SA PILETINOM PO BAKA MIRINOM RECEPTU MILUJE NEPCA Ukućani će stajati u redu za još
Ručak u kome će cela porodica uživati.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)