KREM KOLAČ SA KISELOM PAVLAKOM Može i dete da ga napravi, a topi se u ustima

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Savršen za iznenadne goste, uz šoljicu kafe.

krem kolač
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 šolja od 200 ml brašna
  • 1 šolja šećera
  • 2 kašike kakaoa
  • prašak za pecivo
  • 200 g kiselog mleka
  • 1 dl ulja
  • 3 žumanceta
  • kesica vanilin-šećera

Za krem:

  • 800 g kisele pavlake
  • 3 belanceta
  • 4 kašike šećera

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite žumanca sa šećerom pa dodajte kiselo mleko. Promešajte dobro pa dodajte brašno, kakao, prašak za pecivo, vanilin šećer i ulje. Umutite dobro pa izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite koru 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Uzduž napola presecite pečenu i ohlađenu koru, da dobijete dve kore. U jednoj posudi penasto umutite belanca sa šećerom. Zatim dodajte pavlaku pa kašikom dobro promešajte. Kolač nafilujte kremom pa ostavite da se stegne u frižideru.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading