KREM KOLAČ SA KISELOM PAVLAKOM Može i dete da ga napravi, a topi se u ustima
Savršen za iznenadne goste, uz šoljicu kafe.
Potrebno je:
- 1 šolja od 200 ml brašna
- 1 šolja šećera
- 2 kašike kakaoa
- prašak za pecivo
- 200 g kiselog mleka
- 1 dl ulja
- 3 žumanceta
- kesica vanilin-šećera
Za krem:
- 800 g kisele pavlake
- 3 belanceta
- 4 kašike šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite žumanca sa šećerom pa dodajte kiselo mleko. Promešajte dobro pa dodajte brašno, kakao, prašak za pecivo, vanilin šećer i ulje. Umutite dobro pa izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite koru 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Uzduž napola presecite pečenu i ohlađenu koru, da dobijete dve kore. U jednoj posudi penasto umutite belanca sa šećerom. Zatim dodajte pavlaku pa kašikom dobro promešajte. Kolač nafilujte kremom pa ostavite da se stegne u frižideru.
Možda vas zanima:
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
KOKOS KOLAČ ZA SVE PRILIKE Kremast, lagan i savršen, polizaćete i tanjir
Savršen desert za sve prilike.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)