KAFANSKI GRAŠAK NIKO NE ODBIJA Jedan sastojak mu daje poseban šmek
Svaki zalogaj je raj za nepca.
Potrebno je:
- 500 g svežeg ili smrznutog graška
- 200 g dimljene slanine ili pancete, isečene na kockice
- 300 g svinjetine (but, plećka ili vrat) isečene na kockice
- 1 veći crni luk, sitno iseckan
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 šargarepa, isečena na kolutiće
- 2 kašike paradajz pirea
- 2 kašike ulja ili masti
- 150 ml vode ili bujona
- so i biber po ukusu
- 1 kašičica mlevene začinske paprike
- sveži peršun za dekoraciju
Priprema:
Crni luk propržite u šerpi na malo ulja. Onda dinstajte sve dok ne omekša pa dodajte beli luk. Dodajte dimljenu slaninu i pržite sve dok ne puste miris i polako se zapeku. Potom dodajte komade svinjetine i pržite sve dok ne porumene. Zatim dodajte kolutove šargarepe, kašiku paradajz pirea i mlevenu začinsku papriku. Propržite dobro. Dodajte grašak pa prelijte toplom vodom da ogrezne. Dobro posolite i pobiberite. Zatim poklopite i ostavite oko 20 do 25 minuta, na umerenoj temperaturi. Kuvajte sve dok meso ne postane mekano, a sos se ne zgusne. Začinite po ukusu. Služite toplo, posuto seckanim peršunom.
Možda vas zanima:
MUSAKA SA PŠENICOM I SUVIM ŠLJIVAMA Polovina nestane dok je još u plehu
Kremasta, zasitna i slasna, a posna.
KREMASTA MUSAKA SA ŠAMPINJONIMA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Ručak za čistu desetku koji će cela porodica obožavati.
POHOVANE KRMENADLE RUČAK ZA ČISTU DESETKU Vole ih svi od 7 do 107 godina
Savršeno mekane i sočne, prste da poližete.
NJEGOVO VELIČANSTVO BIFTEK VELINGTON Bogovski ručak za prave gurmane
Nema ko vam neće tražiti recept.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)