KAFANSKI GRAŠAK NIKO NE ODBIJA Jedan sastojak mu daje poseban šmek

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Svaki zalogaj je raj za nepca.

grašak
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g svežeg ili smrznutog graška
  • 200 g dimljene slanine ili pancete, isečene na kockice
  • 300 g svinjetine (but, plećka ili vrat) isečene na kockice
  • 1 veći crni luk, sitno iseckan
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 šargarepa, isečena na kolutiće
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 2 kašike ulja ili masti
  • 150 ml vode ili bujona
  • so i biber po ukusu
  • 1 kašičica mlevene začinske paprike
  • sveži peršun za dekoraciju

Priprema:

Crni luk propržite u šerpi na malo ulja. Onda dinstajte sve dok ne omekša pa dodajte beli luk. Dodajte dimljenu slaninu i pržite sve dok ne puste miris i polako se zapeku. Potom dodajte komade svinjetine i pržite sve dok ne porumene. Zatim dodajte kolutove šargarepe, kašiku paradajz pirea i mlevenu začinsku papriku. Propržite dobro. Dodajte grašak pa prelijte toplom vodom da ogrezne. Dobro posolite i pobiberite. Zatim poklopite i ostavite oko 20 do 25 minuta, na umerenoj temperaturi. Kuvajte sve dok meso ne postane mekano, a sos se ne zgusne. Začinite po ukusu. Služite toplo, posuto seckanim peršunom.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading