MILKA TORTA SAVRŠENA ZA DEČIJE ROĐENDANE A vole je svi od 7 do 107 godina
Raskošna i savršena, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
Za kore:
- 18 kašika mlevenih lešnika
- 18 belanaca
- 18 kašika mlevenog keksa
- 1 kesica praška za pecivo
- 18 kašika šećera
Za fil:
- 300 g margarina
- 3 kesice pudinga od vanile
- 20 kašika šećera
- 25 žumanaca
- 6 kašika gustina
- 1,2 l mleka
- 175 g maslaca
- 150 g bele čokolade
- 150 g crne čokolade sa lešnikom
- 2 kesice šlaga
Za ukrašavanje:
- 250 g šlaga
Priprema:
Rernu zagrejte na 150 stepeni. U jednoj posudi umutite beanca, šećer, mlevene lešnike, mleveni keks i prašak za pecivo u homogenu smesu. Izlijte u pleh obložen pek papirom i ravnomerno rasporedite. Pecite koru oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Istim postupkom ispecite još 2 kore, da ukupno dobijete 3. Zasebno umutite žumanca sa šećerom, gustinom, pudingom i malo mleka. Zakuvajte ostatak mleka, pa u njega dodajte smesu od žumanaca i nastavite da kuvate. U jednoj posudi umutite margarin i maslac pa ih dodajte u prohlađenu smesu. Pripremljeni fil podelite na dva dela. Jednom delu dodajte rendanu crnu čokoladu i umućen šlag iz kesice. Drugom delu fila dodajte rendanu belu čokoloda i umućen šlag. Ređajte tortu redosledom:kora-tamni fil-svetli fil-kora-tamni i svetli fil. Šlagom dekorišite tortu.
Možda vas zanima:
REGENTOVA TORTA SA 7 KORA PONOS NEMAČKE Svakim zalogajem mami na parče više
Puno ime ove torte je U čast Njegovog kraljevskog visočanstva princa regenta Leopolda Karla Jozefa Vilhelma Ludviga Vitelsbaha fon Bajerna. Ima sedam korica koje simbolizuju sedam bavarskih oblasti. Raskošna i prepuna čokolade, ukrasiće i najsvečaniju trpezu.
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
KARAMEL TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Svakim zalogajem mami na parče više
Kremasta i savršena, uzećete parče više.
BEZGLUTENSKA TORTA SA JABUKAMA ODUŠEVILA DOMAĆICE Džejmi Oliver je baš ovako pravi
Aromatična i preukusna, savršena za praznike.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)