BAKIN RECEPT ZA POSNI PASULJ Najbolji koji ste jeli, tajna je u jednostavnom triku!

Ako tražite posno jelo koje je jednostavno i izdašno, kuvani posni pasulj biće vaš favorit.

žena
Shutterstock

Kuvani posni pasulj se pravi bez mnogo komplikovanja i sa osnovnim sastojcima, a dobija se bogat, gust i mirisan obrok koji se topi u ustima. Recept je idealan za dane posta, ali i svaki put kada poželite tanjir prave, tradicionalne hrane koja greje dušu.

POSNI PASULJ

Sastojci:

500 g belog pasulja

200 ml soka od paradajza

2 glavice crnog luka

1 šargarepa

1 sveža ili suva paprika

1 kašika brašna

Biber, so

Priprema:

Uveče potopite pasulj. Sutradan prospite vodu, dodajte svežu i stavite da provri. Ponovo prospite i sipajte svežu i nastavite da kuvate pasulj. Dodajte iseckane luk, šargarepu, papriku i kuvajte dok pasulj omekša. Dodajte sok od paradajza, po ukusu so i biber. Kada je jelo gotovo, razmutite brašno u malo hladne vode i sipajte u jelo uz mešanje. Ostavite da kuva 2-3 minuta, pa sklonite sa vatre.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading