BAKINIM PIHTIJAMA NIJE MOGUĆE ODOLETI Prepune mesa, a belog luka ima ni premalo ni previše
I dupla mera će biti malo.
Potrebno je:
- 4 mlade svinjske nogice
- malo suhomesnatog (dimljena nogica, uvo, repić)
- 3 šargarepe (kuvane)
- 2 jaja (kuvana)
- 4 čema belog luka
- lovorov list
- biber u zrnu
- tucana ljuta paprika (može i slatka)
- so
Priprema:
Operite dobro svinjske nogice pa ih očistite i stavite u duboki lonac. Onda dodajte suhomesnato, par lista lovora, nekoliko zrna bibera, malo začina po želji i so. Sipajte vode do vrha. Kuvajte sve dok se pihtije ne skuvaju i ne ostane malo tečnosti, oko dva dlana u šerpi. Zatim procedite i odvojte kosti. Meso rasporedite u 4 tanjira. Dodajte kuvane šargarepe i kuvana jaja podeljena na pola. Stavite u svaki tanjir po čen belog luka. Onda sipajte i rasporedite ostatak čorbice. Pospite pihtije sa malo tucane paprike i pustite da se par sati stegnu.
Možda vas zanima:
DOMAĆE PIHTIJE Slasno predjelo koje osvaja na prvi zalogaj
Slasne i ukusne, a super idu uz hleb i kisele krastavčiće.
DOMAĆE PIHTIJE Bićete oduševljeni koliko su ukusne
Priprema nije komplikovana, a preukusne su.
SAVETI ZA NAJBOLJE PIHTIJE Dodajte ovo i biće mekane, raskošne i preukusne
Ako želite da pihtije za slavu ispadnu savršene, primenite ovaj jednostavan trik.
PITA SA SIROM BOLJA OD BUREKA Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Mirisna i sočna, po ukusu joj nema ravne.
POSNU ŠTRUDLU SA ORASIMA NIKO NE ODBIJA Svakim zalogajem vraća u detinjstvo
Mirisna i mekana, savršeno ide uz čaj ili kafu.
MEKSIČKI BURITO NA DOMAĆI NAČIN Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a uspeva svima
Svaki zalogaj je raj za nepca.
BAKINIM PIHTIJAMA NIJE MOGUĆE ODOLETI Prepune mesa, a belog luka ima ni premalo ni previše
I dupla mera će biti malo.
POSNE KIFLICE ZA SAVRŠENO JUTRO Biće sveže i prekosutra, a tope se u ustima
Samo dodajte ajvar ili prilog po želji.
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Kremasta i puna fila, a razvaljuje ukusom
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
Komentari (0)