POSNE PUNJENE PAPRIKE PO RECEPTU IZ 1939 GODINE Nije soja ni pirinač, a pravi su raj za nepca

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Samo dodajte ajvar ili prilog po želji.

paprike punjene pasuljem
Shutterstock

Potrebno je:

  • 800 g do 1 kg pasulja
  • 1 glavica belog luka
  • 2 l vode
  • 3-4 glavice crnog luka
  • 1 kašika brašna, so, suvi začin, začinska crvena paprika, biber
  • suve paprike

Priprema:

Dobro operite pasulj pa ga stavite u dublju šerpu. Onda dodajte glavicu belog luka pa kuvajte oko dva sata. Zatim izvadite beli luk iz pasulja. U dubljoj posudi na ulju prodinstajte crni luk, pa umešajte kuvan proceđen pasulj i začine. Napunite paprike pripremljenom smesom pa ih stavite u šerpu.  Potom nalijte vodom i kuvajte. Izvadite pasulj pa ga poređajte u vatrostalnu činiju i zapecite. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading