POSNE PALAČINKE OD SAMO 2 SASTOJKA Biće tanke, mekane i savršeno pečene
Prave se lako, a tope se u ustima.
Potrebno je:
- 2 šolje brašna
- 2 šolje gazirane vode
- prstohvat soli
- malo ulja za podmazivanje tiganja
Priprema:
Sipajte gaziranu vodu u veću činiju. Onda dodajte brašno i mešajte varjačom. Zatim mutite ručnom mutilicom dok ne razbijete sve grudvice.U veću činiju sipajte gaziranu vodu. Pokriijte i ostavite smesu pola sata u frižideru. Sa papirnim ubrusom sa malo ulja premažite vreo tiganj pa sipajte smesu da pokrije dno. Potom okrenite palačinku i pecite još par sekundi sa druge strane. Povremeno dodajte po malo ulja da se ne bi palačinke lepile.
Možda vas zanima:
PALAČINKE OD SOČIVA OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Treba vam samo 2 sastojka, a mekane i vazdušaste
Kad ih jednom probate, zaboravićete na one klasične.
BRZE PALAČINKE IZ RERNE Nema stajanja pred šporetom, a tope se u ustima
Mekane i sočne, samo dodajte prilog po želji.
DOMAĆE PALAČINKE OD HELJDE Ne goje i mnogo su zdravije, a tope se u ustima
Biće super i hladne, i mekane i sutradan.
POSNE AMERIČKE PALAČINKE Nećete ni da primetite razliku u ukusu, a savršene za lepo druženje sa prijateljima
Samo dodajte krem ili prilog po želji.
BAKINA PITA SA KUPUSOM I PRAZILUKOM GREJE DUŠU I TELO Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Sočna i mirisna, bićete oduševljeni.
BRZE JOGIRT LEPINJE IZ RERNE Savršeno idu uz ajvar ili džem, a mekane i hrskave
Samo dodajte prilog po želji.
DOMAĆA URNEBES SALATA ISTA KAO ONA KAFANSKA Pikantna i kremasta, super ide uz roštilj
Služite uz lepinje ili tople projice.
POSNE PUNJENE PAPRIKE PO RECEPTU IZ 1939 GODINE Nije soja ni pirinač, a pravi su raj za nepca
Samo dodajte ajvar ili prilog po želji.
Komentari (0)