ŠPANSKI VETAR ZA LJUBITELJE KREMASTIH POSLASTICA Lagana, vazdušasta i izdašna
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
Za kore:
- 10 belanaca,
- 400 g šećera,
- 2 kašike sirćeta
Za fil:
- 10 žumanaca,
- 200 g šećera,
- 5 kašika brašna,
- 0,5 l mleka,
- 250 g putera,
- 100 g mlevenih oraha,
- 200 g šlaga,
- 100 g seckanih oraha
Priprema:
Rernu zagrejte na 100 stepeni. U jednoj posudi umutite čvrst sneg od belanaca i šećera pa dodajte sirće i još malo mutite. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu. Pecite sat do dva, u rerni zagrejanoj na 100 stepeni. Zatim popreko prepolovite koru, da dobijete dve manje. Zasebno umutite žumanca sa brašnom i šećerom, pa skuvajte žuti fil u mleku. Onda mu dodajte penasto umućen puter, kao i mlevene i seckane orahe i dobro izmešajte. Dobro sve sjedinite i time nafilujte tortu. Na kraju, poslasticu dekorišite šlagom i pospite sa malo seckanih oraha.
Možda vas zanima:
BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANE PRILIKE Kremasta poslastica koja se topi u ustima
Svi će vam tražiti dodatno parče.
KINDER TORTA ZA DEČIJE ROĐENDANE Topi se u ustima, a svi je vole
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
OHRIDSKA TORTA ZA POSEBNE PRILIKE Bogata i prepuna oraha i jaja, ukusa da ti pamet stane
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i ukusom raspametiti goste.
DONOSIMO VAM STARINSKI RECEPT ZA PUSLICA TORTU Nežna, kremasta, lagana i bez mane
Svi će vam tražiti dodatno parče.
MANASTIRSKI PASULJ GREJE DUŠU I TELO Baš ovako ga prave monasi na Hilandaru
Služite toplo, uz prilog po želji.
SRPSKA KUHINJA MEĐU 15 NAJBOLJIH NA SVETU Svaki region ima svoj pečat kojime se ponosi
Među 100 ukupno rangiranih kuhinja srpska kuhinja se našla na 12 mestu.
BRZE PIROŠKE NIKO NE ODBIJA Biće sveže i prekosutra, a mekane kao duša
Zamiriše cela kuća dok se prže.
ŠPANSKI VETAR ZA LJUBITELJE KREMASTIH POSLASTICA Lagana, vazdušasta i izdašna
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
PRASE PIHTIJA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Nije masna, a zbog izgleda će je deca obožavati
Polizaćete i tanjir koliko su ukusne.
Komentari (0)