ŠPANSKI VETAR ZA LJUBITELJE KREMASTIH POSLASTICA Lagana, vazdušasta i izdašna

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

španski vetar
Shutterstock

Potrebno je:

Za kore:

  • 10 belanaca,
  • 400 g šećera,
  • 2 kašike sirćeta

Za fil:

  • 10 žumanaca,
  • 200 g šećera,
  • 5 kašika brašna,
  • 0,5 l mleka,
  • 250 g putera,
  • 100 g mlevenih oraha,
  • 200 g šlaga,
  • 100 g seckanih oraha

Priprema:

Rernu zagrejte na 100 stepeni. U jednoj posudi umutite čvrst sneg od belanaca i šećera pa dodajte sirće i još malo mutite. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu. Pecite sat do dva, u rerni zagrejanoj na 100 stepeni. Zatim popreko prepolovite koru, da dobijete dve manje. Zasebno umutite žumanca sa brašnom i šećerom, pa skuvajte žuti fil u mleku. Onda mu dodajte penasto umućen puter, kao i mlevene i seckane orahe i dobro izmešajte. Dobro sve sjedinite i time nafilujte tortu. Na kraju, poslasticu dekorišite šlagom i pospite sa malo seckanih oraha.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading