POSNI PAPRIKAŠ SA TARANOM IZ BAKINE KUHINJE Zbog mirisa i komšije dolaze nepozvane

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.

posni paprikaš sa taranom
privatna arhiva/bakina kuhinja
posni paprikaš sa taranom privatna arhiva/bakina kuhinja
 

Potrebno je:

  • luk 
  • šargarepa
  • celer
  • paprika
  • krompir
  • paradajz
  • lovorov list
  • brašno
  • so
  • malo ulja


Priprema: 
Iseckajte sitno crni luk pa izrendajte celer i šargarepu i dodajte papriku. Dinstajte oko 20 minuta na tihoj vatri. Onda dodajte krompir sečen na kockice, paradajz, začinite paprikom i lovorovim listom, pa nalijte vodom. 
Ostavite da se kuva pa za to vreme zamesite tvrdo testo od brašna, soli i malo ulja, izrendajte ga na rende i ostavite da se malo prosuši. Tu domaću taranu ubacite pred kraj u paprikaš da mu da gustinu i poseban ukus. Na kraju pospite peršunom.

posni paprikaš sa taranom privatna arhiva/bakina kuhinja
 

 



Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading