POSNI PAPRIKAŠ SA TARANOM IZ BAKINE KUHINJE Zbog mirisa i komšije dolaze nepozvane
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
privatna arhiva/bakina kuhinja
Potrebno je:
- luk
- šargarepa
- celer
- paprika
- krompir
- paradajz
- lovorov list
- brašno
- so
- malo ulja
Priprema:
Iseckajte sitno crni luk pa izrendajte celer i šargarepu i dodajte papriku. Dinstajte oko 20 minuta na tihoj vatri. Onda dodajte krompir sečen na kockice, paradajz, začinite paprikom i lovorovim listom, pa nalijte vodom.
Ostavite da se kuva pa za to vreme zamesite tvrdo testo od brašna, soli i malo ulja, izrendajte ga na rende i ostavite da se malo prosuši. Tu domaću taranu ubacite pred kraj u paprikaš da mu da gustinu i poseban ukus. Na kraju pospite peršunom.
privatna arhiva/bakina kuhinja
Možda vas zanima:
POSNI PAPRIKAŠ SA BUKOVAČAMA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim
Dodajte prilog po želji i uživajte.
MANASTIRSKI PAPRIKAŠ Držaće vas dugo sitim, a jeftin i sočan, nećete osetiti da nedostaje meso
Ukusno jelo idealno za dane posta, a pravi raj za nepca.
DUNAVSKI PAPRIKAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Aromatično jelo sa ribom za prave gurmane, a posno
Posni paprikaš raspamtiće i one izbirljive, a riba i vino mu daju poseban šmek.
POSNA SARMA KRALJICA ZIMSKE TRPEZE Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Nećete ni da primetite da nedostaje meso.
PILEĆE ĆUFTE U SOSU OD SPANAĆA ZA SAVRŠEN RUČAK Ukusa kao iz najboljeg restorana
Sočne i mirisne, nema ko ih ne voli.
POSNI PAPRIKAŠ SA TARANOM IZ BAKINE KUHINJE Zbog mirisa i komšije dolaze nepozvane
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
POSNA PITA SA LUKOM I PEČURKAMA Gotova za 10 minuta, a pojede se dok je u plehu
Savršena za doručak ili večeru, uz ajvar ili prilog po žeji.
PUNJENA JAJA SAVRŠENO SLAVSKO PREDJELO Prave se maltene sama, a svi gosti ih vole
Predjelo koje može i dete da napravi, a fantastičnog ukusa.
POSNA PAVLAKA SAVRŠENO ZAMENJUJE MLEČNU Lagana i glatka, sa njom sve uspeva
Kremasta i ukusna, bićete oduševljeni.
Komentari (0)