PILEĆE ĆUFTE U SOSU OD SPANAĆA ZA SAVRŠEN RUČAK Ukusa kao iz najboljeg restorana

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Sočne i mirisne, nema ko ih ne voli.

ćufte u sosu
Shutterstock

Potrebno je:

Za pileće ćufte:

  • 400 g mlevene piletine
  • 50 g prezli
  • 1 jaje
  • 50 g parmezana
  • so i biber

Za kremasti sos:

  • 1 kašika putera
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 2 čena belog luka 
  • 250 ml pavlake
  • 50 gr mlevenog parmezana
  • 250 g svežeg spanaća
  • 1/2 kašike  senfa
  • sok od limuna
  • so, biber i ljuta papričica po ukusu

Za pire od paškanata:

  • 3 paškanata
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1/2 l povrtnog bujona
  • sok od limuna

Priprema
 

Mlevenu piletinu pomešajte sa jajetom, parmezanom, prezlama, solju i biberom. Od toga rukom oblikujte ćufte i pržite ih na maslinovom ulju u tiganju, dok ne porumene.  Paškanat oljuštite i iseckajte na kockice.Beli luk propržite na puteru pa dodajte paškanat. Onda sipajte povrtni bujon, da prekrije povrće. Kuvajte sve dok ne omekša pa izblendajte u kremasti pire. Zatim sipajte limunov sok i začinite. Otopite kašiku putera utiganju pa dodajte beli luk i kratko propržite. Dodajte senf i kiselu pavlaku pa začinite. Umešajte svež spanač pa kuvajte dok ne uvene. Potom dodajte parmezan da se sos dobro zgusne. Ćufte opet vratite u tiganj pa sva kratko zagrejte, uz dodavanje limunovog soka. 

Komentari (0)

Loading