PILEĆE ĆUFTE U SOSU OD SPANAĆA ZA SAVRŠEN RUČAK Ukusa kao iz najboljeg restorana
Sočne i mirisne, nema ko ih ne voli.
Potrebno je:
Za pileće ćufte:
- 400 g mlevene piletine
- 50 g prezli
- 1 jaje
- 50 g parmezana
- so i biber
Za kremasti sos:
- 1 kašika putera
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 2 čena belog luka
- 250 ml pavlake
- 50 gr mlevenog parmezana
- 250 g svežeg spanaća
- 1/2 kašike senfa
- sok od limuna
- so, biber i ljuta papričica po ukusu
Za pire od paškanata:
- 3 paškanata
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 1/2 l povrtnog bujona
- sok od limuna
Priprema
Mlevenu piletinu pomešajte sa jajetom, parmezanom, prezlama, solju i biberom. Od toga rukom oblikujte ćufte i pržite ih na maslinovom ulju u tiganju, dok ne porumene. Paškanat oljuštite i iseckajte na kockice.Beli luk propržite na puteru pa dodajte paškanat. Onda sipajte povrtni bujon, da prekrije povrće. Kuvajte sve dok ne omekša pa izblendajte u kremasti pire. Zatim sipajte limunov sok i začinite. Otopite kašiku putera utiganju pa dodajte beli luk i kratko propržite. Dodajte senf i kiselu pavlaku pa začinite. Umešajte svež spanač pa kuvajte dok ne uvene. Potom dodajte parmezan da se sos dobro zgusne. Ćufte opet vratite u tiganj pa sva kratko zagrejte, uz dodavanje limunovog soka.
PILEĆE ĆUFTE U SOSU OD SPANAĆA ZA SAVRŠEN RUČAK Ukusa kao iz najboljeg restorana
Sočne i mirisne, nema ko ih ne voli.
POSNI PAPRIKAŠ SA TARANOM IZ BAKINE KUHINJE Zbog mirisa i komšije dolaze nepozvane
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
POSNA PITA SA LUKOM I PEČURKAMA Gotova za 10 minuta, a pojede se dok je u plehu
Savršena za doručak ili večeru, uz ajvar ili prilog po žeji.
PUNJENA JAJA SAVRŠENO SLAVSKO PREDJELO Prave se maltene sama, a svi gosti ih vole
Predjelo koje može i dete da napravi, a fantastičnog ukusa.
DOMAĆE KIFLICE SA ČVARCIMA MEKANE KAO DUŠA A biće sveže i prekosutra
Mirisne i slasne, zaboravićete na pekaru.
Komentari (0)