BAKIN KOLAČ SA VIŠNJAMA VRAĆA U DETINJSTVO Polovina se pojede dok je još u plehu

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Sočan i mekan kao duša.

žuti kolač sa višnjama
privatna arhiva/bakina kuhinja
žuti kolač sa višnjama privatna arhiva/bakina kuhinja
 

 

Potrebno je:

  • 2 jaja
  • 300 ml mleka
  • 50 ml ulja
  • 2,5 šolje brašna
  • 1 vanilin šećer
  • korica limuna
  • malo soli
  • 300-400 g višanja
  • prah šećer zamirisan vanilom 

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja pa dodajte mleko, ulje, vanilin šećer, rendanu koricu limuna i prstohvat soli. Postepeno dodajte brašno i sve zajedno dobro izmućkajte žicom dok se smesa potpuno ne izjednači i ne nestanu grudvice od brašna. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom, a preko testa ravnomerno razbacajte višnje iz zamrzivača. Pecite kolač oko 40 do 45 minuta, u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.Pečen kolač pospite šećerom u prahu zamirisanim vanilom.

žuti kolač sa višnjama privatna arhiva/bakina kuhinja
 

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading