BAKIN KOLAČ SA VIŠNJAMA VRAĆA U DETINJSTVO Polovina se pojede dok je još u plehu
Sočan i mekan kao duša.
privatna arhiva/bakina kuhinja
Potrebno je:
- 2 jaja
- 300 ml mleka
- 50 ml ulja
- 2,5 šolje brašna
- 1 vanilin šećer
- korica limuna
- malo soli
- 300-400 g višanja
- prah šećer zamirisan vanilom
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja pa dodajte mleko, ulje, vanilin šećer, rendanu koricu limuna i prstohvat soli. Postepeno dodajte brašno i sve zajedno dobro izmućkajte žicom dok se smesa potpuno ne izjednači i ne nestanu grudvice od brašna. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom, a preko testa ravnomerno razbacajte višnje iz zamrzivača. Pecite kolač oko 40 do 45 minuta, u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.Pečen kolač pospite šećerom u prahu zamirisanim vanilom.
privatna arhiva/bakina kuhinja
Možda vas zanima:
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
VERIN KOLAČ SA VIŠNJAMA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Priprema je jednostavna, a ukus božanstven
Savršen i za domaćice početnice.
SOČNI KOLAČ SA ŠLJIVAMA Sve se samo pomeša i peče, a polizaćete i tanjir koliko je ukusan
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
SLATKA VOĆNA PIRAMIDA Savršena uz šoljicu kafe i lepo druženje sa prijateljima
Svaki zalogaj miluje nepca.
SLANU TORTU SA SUSAMOM NIKO NE ODBIJA Pravi se za 15 minuta, a nikad kremastija
Sočno predjelo oduševiće sve goste.
PASULJ SA MESOM PO RECEPTU STEVE KARAPANDŽE Jednostavno, domaće i preukusno
Neće mu odoleti ni najveći gurmani.
BAKIN KOLAČ SA VIŠNJAMA VRAĆA U DETINJSTVO Polovina se pojede dok je još u plehu
Sočan i mekan kao duša.
SNIKERS BAJADERA NA DOMAĆI NAČIN Recept iz bakine kuhinje oduševio domaćice na mrežama
Kremasta poslastica jednostavne pripreme.
SRNEĆA LEĐA PO RECEPTU IZ STARE JUGOSLAVIJE Savršeni spoj čokolade, oraha i džema
Savršena za Novogodišnje i Božićne praznike.
Komentari (0)