Tajna ćevapa iz rerne je u savršenom prelivu od piva i začina koji mesu daje neverovatnu mekoću i aromu. Priprema je brza, laka i bez muke, idealno za ručak koji svi obožavaju.
Ćevapi iz rerne
Sastojci:
Za ćevape:
500 g mlevenog mesa
4 čena belog luka
2 kašičice sode bikarbone
2 kašičice soli
2 kašičice bibera
100 ml kisele vode
Za preliv:
200 ml piva
1 kašika suvog biljnog začina
1 kašičica bibera
½ kašičice suve mirođije
1 kašičica seckanog peršuna
50 ml ulja
Priprema:
U mleveno meso dodati izrendan beli luk, sodu bikarbonu, so, biber i kiselu vodu. Dobro izmešati, staviti u frižider da stoji jedan sat. Napraviti ćevape, poređati u nauljen pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Preliti ih prelivom od pomešanih sastojaka i vratiti u rernu još 15 minuta.
Komentari (0)