Potrebno je:

4 jaja

250 g šećera

200 ml mleka

120 ml jake, crne kafe

120 ml ulja

300 g brašna

60 g kakao praha

1 kesica praška za pecivo

1 kašičica sode bikarbone

prstohvat soli

1 kašičica vanilinog ekstrakta

Za čokoladni fil:

600 ml slatke pavlake

300 g tamne čokolade

100 g mlečne čokolade

60 g putera

1 kašičica instant kafe

Za glazuru:

150 g tamne čokolade

100 ml slatke pavlake

20 g putera

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite jaja sa šećerom. Onda sipajte ulje, mleko, ohlađenu kafu i vanilu. Prosejte brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so, pa se sve to polako sjedinite sa jajima. Smesu zatim podelite na četiri dela. Pecite kore oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zagrejte pavlaku pau njoj otopite komadieće čokolade. Onda dodajte instant kafu i puter. Ostavite fil u frižideru da se ohladi pa mikserom kratko umutite. Ohlađene kore filujte pripremljenim filom. Na kraju celu tortu premažite filom. Na kraju napravite glazuru pa njome prelijte tortu.