Potrebno je:
4 jaja
250 g šećera
200 ml mleka
120 ml jake, crne kafe
120 ml ulja
300 g brašna
60 g kakao praha
1 kesica praška za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
prstohvat soli
1 kašičica vanilinog ekstrakta
Za čokoladni fil:
600 ml slatke pavlake
300 g tamne čokolade
100 g mlečne čokolade
60 g putera
1 kašičica instant kafe
Za glazuru:
150 g tamne čokolade
100 ml slatke pavlake
20 g putera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite jaja sa šećerom. Onda sipajte ulje, mleko, ohlađenu kafu i vanilu. Prosejte brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so, pa se sve to polako sjedinite sa jajima. Smesu zatim podelite na četiri dela. Pecite kore oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zagrejte pavlaku pau njoj otopite komadieće čokolade. Onda dodajte instant kafu i puter. Ostavite fil u frižideru da se ohladi pa mikserom kratko umutite. Ohlađene kore filujte pripremljenim filom. Na kraju celu tortu premažite filom. Na kraju napravite glazuru pa njome prelijte tortu.
Komentari (0)