PIHTIJE OD PILEĆEG MESA I POVRĆA Razlikuju se od klasičnih, ali ukusom nimalo ne zaostaju!
Mogi obožavaju pihtije i neizostavne su na prazničnom stolu. Ove morate da probate jer se prave od drugačijih sastojaka
Pihtije s piletinom i povrćem
Sastojci:
300 g kuvanog pilećeg mesa
100 g šećerca iz konzerve
100 g obarenog graška
3 skuvane šargarepe
30 g želatina u prahu
1 kašika seckanog peršuna
so, biber
Foto: Shutterstock
Priprema:
Iseckajte šargarepu na kockice. Piletinu očistite od kostiju i iseckajte. Želatin pripremite prema uputstvu sa kesice, pa pomešajte sa litrom tople vode. U to dodajte meso, šargarepu, grašak, kukuruz, biber i so po ukusu. Izmešajte i sipajte u jednu veću modlu ili više manjih i stavite u frižider da se stegne preko noći. Izvadite iz modle pre služenja.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)