MEKE KAO DUŠA! Recept za domaće lepinje sa susamom
Odlične su za sendviče ili umesto hleba.
Lepinjice sa susamom
Sastojci:
300 g brašna
100 ml mleka
100 ml vode
30 ml ulje
1 kesica suvog kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
50 g susama
Foto: Shutterstock
Priprema:
U 200 g brašna sipajte suvi kvasac, šećer, so i promešajte. Dodajte mleko, vodu, ulje i umesite testo. Postepeno dodajte ostatak brašna dok ne dobijete meko testo koje se ne lepi za ruku. Po potrebi dodajte i više brašna od navedene količine. Pokrijte krpom posudu i ostavite da testo naraste na toplom. Napravite lopte veličine pesnice, može i manje. Ređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje i pospite susamom. Ostavite da narastu još oko pola sata. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok lepinje ne dobiju zlatno-smeđu boju.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)