Elegantna pašteta: Namaz dostojan luksuznih restorana
Neobična pašteta čiji ukus oduševljava gurmane, a zanimljivo je to što se pravi bez mesa
Elegantna pašteta
Sastojci:
- 100 g sočiva
- 50 g crnog pasulja iz konzerve
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1/2 crvene paprike
- 1 čen belog luka
- 450 g mlevene ćuretine (ili piletine)
- 100 g ćureće džigerice (ili pileće)
- 3 kašike slatkog belog vina
- 2 kašike korijandera
- so, biber
Priprema:
Sočivo skuvajte u dosta vode, ocedite i ostavite sa strane. Na vrelom ulju propržite sitno seckane crveni i beli luk, a kad promeni boju, dodajte obe vrste mlevenog mesa. Pržite na umerenoj vatri oko 10 minuta. Ulijte belo vino, a kad ispari kuvajte još par minuta. Dodajte so i biber. Kad je meso gotovo, dodajte mu sočivo, oceđen pasulj i korijander i potom izblendirajte u paštetu. Ohladite u frižideru i poslužite.
SAVET Ako vam je aroma korijandera previše jaka, zamenite ga seckanim svežim peršunom
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)