Elegantna pašteta: Namaz dostojan luksuznih restorana
Neobična pašteta čiji ukus oduševljava gurmane, a zanimljivo je to što se pravi bez mesa
Elegantna pašteta
Sastojci:
- 100 g sočiva
- 50 g crnog pasulja iz konzerve
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1/2 crvene paprike
- 1 čen belog luka
- 450 g mlevene ćuretine (ili piletine)
- 100 g ćureće džigerice (ili pileće)
- 3 kašike slatkog belog vina
- 2 kašike korijandera
- so, biber
Priprema:
Sočivo skuvajte u dosta vode, ocedite i ostavite sa strane. Na vrelom ulju propržite sitno seckane crveni i beli luk, a kad promeni boju, dodajte obe vrste mlevenog mesa. Pržite na umerenoj vatri oko 10 minuta. Ulijte belo vino, a kad ispari kuvajte još par minuta. Dodajte so i biber. Kad je meso gotovo, dodajte mu sočivo, oceđen pasulj i korijander i potom izblendirajte u paštetu. Ohladite u frižideru i poslužite.
SAVET Ako vam je aroma korijandera previše jaka, zamenite ga seckanim svežim peršunom
ŠTRUDLA SA MAKOM I VIŠNJAMA Poslastica posna na vodi mekana kao duša, a ukusa koji priča priče
Fenomanalna poslastica odlično se slaže sa šoljom čaja.
MAFINI SA BUNDEVOM Brzo gotovi, a svaki zalogaj je raj za nepca, ovakve do sada niste jeli
Sočni zalogajčići u super spoju sa bundevom, prste da poližete.
OČISTITE SUDOPERU ZA TREN OKA Sijaće se kao nova, a treba vam samo 1 namirnica, a nije soda bikarbona
Namirnica koju ima svaka domaćica izglancaće sudoperu začas.
SUPA OD PEČURAKA PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA Mirisna i ukusna, popraviće vam dan u trenu
Recept čuvenog kuvara za predjelo koje oduševljava od prvog zalogaja.
OSVEŽAVAJUĆI POTAŽ OD POVRĆA Aromatičan i ukusan, a krepi organizam u trenu
Sočan spoj šargarepe, tikvica i jabuke oduševiće i one izbirljive.
Komentari (0)