Elegantna pašteta: Namaz dostojan luksuznih restorana
Neobična pašteta čiji ukus oduševljava gurmane, a zanimljivo je to što se pravi bez mesa

Elegantna pašteta
Sastojci:
- 100 g sočiva
- 50 g crnog pasulja iz konzerve
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1/2 crvene paprike
- 1 čen belog luka
- 450 g mlevene ćuretine (ili piletine)
- 100 g ćureće džigerice (ili pileće)
- 3 kašike slatkog belog vina
- 2 kašike korijandera
- so, biber
Priprema:
Sočivo skuvajte u dosta vode, ocedite i ostavite sa strane. Na vrelom ulju propržite sitno seckane crveni i beli luk, a kad promeni boju, dodajte obe vrste mlevenog mesa. Pržite na umerenoj vatri oko 10 minuta. Ulijte belo vino, a kad ispari kuvajte još par minuta. Dodajte so i biber. Kad je meso gotovo, dodajte mu sočivo, oceđen pasulj i korijander i potom izblendirajte u paštetu. Ohladite u frižideru i poslužite.
SAVET Ako vam je aroma korijandera previše jaka, zamenite ga seckanim svežim peršunom

ITALIJANSKI KREM OD PISTAĆA Savršeni namaz za kroasane i deserte, ovakav do sada niste jeli
Krem čuvajte u frižideru do dve nedelje.

MAFINI SA SIROM SA MERAMA "NA ČAŠE" Prave se lako, a pojedu brzo i uspevaju BAŠ svima
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

FENOMENALNA OBLANDA Trebaće vam samo 4 sastojka, a nikad slađa
Najbolje da oblandu napravite dan ranije, biće ukusnija i lakše će da se seče.

GURMANSKA PROJA SA ČVARCIMA Fenomenalna i slasna, pravi raj za nepca
Služite uz jogurt.

ČIZKEJK SA BELOM ČOKOLADOM Aromatični desert koji će vas zasladiti u momentu
Neodoljivi desert raspametiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)