Elegantna pašteta: Namaz dostojan luksuznih restorana
Neobična pašteta čiji ukus oduševljava gurmane, a zanimljivo je to što se pravi bez mesa

Elegantna pašteta
Sastojci:
- 100 g sočiva
- 50 g crnog pasulja iz konzerve
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1/2 crvene paprike
- 1 čen belog luka
- 450 g mlevene ćuretine (ili piletine)
- 100 g ćureće džigerice (ili pileće)
- 3 kašike slatkog belog vina
- 2 kašike korijandera
- so, biber
Priprema:
Sočivo skuvajte u dosta vode, ocedite i ostavite sa strane. Na vrelom ulju propržite sitno seckane crveni i beli luk, a kad promeni boju, dodajte obe vrste mlevenog mesa. Pržite na umerenoj vatri oko 10 minuta. Ulijte belo vino, a kad ispari kuvajte još par minuta. Dodajte so i biber. Kad je meso gotovo, dodajte mu sočivo, oceđen pasulj i korijander i potom izblendirajte u paštetu. Ohladite u frižideru i poslužite.
SAVET Ako vam je aroma korijandera previše jaka, zamenite ga seckanim svežim peršunom

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

Nova sezona Diabla IV, sve što znamo do sad: Nove ekspanzije, funkcije i još mnogo toga

AMERIKA ODGOVORILA KINI Besent: "Oni su najgori prestupnici u međunarodnom trgovinskom sistemu"

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

VOĆA NEĆE BITI NI ZA LEK, ŠTETA OGROMNA Mraz uništio oko 100.000 tona voća u Srbiji

STUDENTI KOJI ŽELE DA UČE DOČEKALI KOMANDANTA DIMČEVSKOG: "Drago mi je što podržavam ono za šta se vi danas borite" (FOTO/VIDEO)

PUNJENO BELO MESO ZA PRAVE GURMANE Slasni ručak koji će obožavati cela porodica
Svaki zalogaj je raj za nepca.

POSNA TOFU PASTA Kada probate ovaj recept zaboravićete na sve druge
Sočno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.

JUNEĆI GULAŠ U CRNOM VINU Gurmanski specijalitet za one izbirljive
Sočan i drugačiji, prste da poližete.

POSNA BAKLAVA SA VIŠNJAMA Prolećna poslastica koja će vam ulepšati radnu nedelju
Služite hladnu, sečenu na komade.

Komentari (0)