Varivo od sočiva i kobasice: Ako volite pasulj, sigurno ćete obožavati i ovaj recept
Konzumacija variva i čorbaste hrane donosi mnogobrojne benefite za naš organizam
Varivo od sočiva i kobasice
Sastojci:
- 100 g sočiva
- 1 crni luk
- 2 šargarepe
- 2 krompira
- 1 manji komad korena celera
- 2 kašike pasiranog paradajza
- 700 ml vode
- 1 kašičica kumina
- 1 kašičica slatke paprike
- 3 kašike sitno seckanog peršuna
- kobasice po želji
- ulje
- so, biber
Priprema:
Na ulju dinstajte sitno seckan crni luk, šargarepu i celer. Dodajte kumin i papriku, pazeći da ne zagori, te sočivo, pasiran paradajz i vodu. Kad provri, dodajte krompir iseckan na sitne kockice. Potom dodajte i kobasice. Kuvajte dok krompir i sočivo ne omekšaju. Na kraju dodajte sveže seckani peršun.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)