Varivo od sočiva i kobasice: Ako volite pasulj, sigurno ćete obožavati i ovaj recept

Alo.rs/I.V.

20:33

Sezonski recepti 0

Konzumacija variva i čorbaste hrane donosi mnogobrojne benefite za naš organizam

Varivo od sočiva i kobasice: Ako volite pasulj, sigurno ćete obožavati i ovaj recept
Shutterstock

Varivo od sočiva i kobasice

Sastojci: 

  • 100 g sočiva 
  • 1 crni luk
  • 2 šargarepe
  • 2 krompira 
  • 1 manji komad korena celera 
  • 2 kašike pasiranog paradajza
  • 700 ml vode 
  • 1 kašičica kumina 
  • 1 kašičica slatke paprike 
  • 3 kašike sitno seckanog peršuna 
  • kobasice po želji 
  • ulje
  • so, biber

Priprema: 

Na ulju dinstajte sitno seckan crni luk, šargarepu i celer. Dodajte kumin i papriku, pazeći da ne zagori, te sočivo, pasiran paradajz i vodu. Kad provri, dodajte krompir iseckan na sitne kockice. Potom dodajte i kobasice. Kuvajte dok krompir i sočivo ne omekšaju. Na kraju dodajte sveže seckani peršun. 

 

Komentari (0)

Loading