Pastirski gulaš: Miris ovog jela vratiće vas u stara dobra vremena, a ukus će vas raspametiti
Pastirski gulaš podsetiće vas na zavičaj, tradiciju i vreme kad se kad se hrana spremala dugo i sa puno ljubavi
Pastirski gulaš
Sastojci:
- 500 g govedine
- 1 crni luk
- 4 čena belog luka
- 2 šargarepe
- 200 ml pelata (ili seckanog paradajza)
- 600 ml bujona
- 200 ml crnog vina
- 2 lovorova lista
- 1 šoljica sočiva
- peršun
- ulje
- so, biber
Priprema:
Sočivo ostavite preko noći u vodi, pa procedite. Na malo masti dinstajte sitno seckani crni luk, dodajte sitno seckani beli i kockice mesa. Kad junetina promeni boju, dodajte šargarepu i dolijte vino. Kad tečnost usahne, ulijte paradajz i bujon. Začinite lovorovim listom, solju i biberom. Kad je povrće skoro kuvano, dodajte sočivo i kuvajte dok sve lepo ne omekša. Služite ga uz kuvani krompir ili pirinač.
SAVET Ako je meso i dalje tvrdo, dodajte prstohvat sode bikarbone
PRIJATNO!
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)