Pastirski gulaš: Miris ovog jela vratiće vas u stara dobra vremena, a ukus će vas raspametiti

Alo.rs/I.V.

21:34

Sezonski recepti 0

Pastirski gulaš podsetiće vas na zavičaj, tradiciju i vreme kad se kad se hrana spremala dugo i sa puno ljubavi

Pastirski gulaš: Miris ovog jela vratiće vas u stara dobra vremena, a ukus će vas raspametiti
Shutterstock

Pastirski gulaš

Sastojci:

  • 500 g govedine 
  • 1 crni luk 
  • 4 čena belog luka 
  • 2 šargarepe
  • 200 ml pelata (ili seckanog paradajza) 
  • 600 ml bujona
  • 200 ml crnog vina
  •  2 lovorova lista 
  • 1 šoljica sočiva 
  • peršun
  • ulje 
  • so, biber

Priprema: 

Sočivo ostavite preko noći u vodi, pa procedite. Na malo masti dinstajte sitno seckani crni luk, dodajte sitno seckani beli i kockice mesa. Kad junetina promeni boju, dodajte šargarepu i dolijte vino. Kad tečnost usahne, ulijte paradajz i bujon. Začinite lovorovim listom, solju i biberom. Kad je povrće skoro kuvano, dodajte sočivo i kuvajte dok sve lepo ne omekša. Služite ga uz kuvani krompir ili pirinač.

SAVET Ako je meso i dalje tvrdo, dodajte prstohvat sode bikarbone

PRIJATNO!

 

Komentari (0)

Loading