Pastirski gulaš: Miris ovog jela vratiće vas u stara dobra vremena, a ukus će vas raspametiti
Pastirski gulaš podsetiće vas na zavičaj, tradiciju i vreme kad se kad se hrana spremala dugo i sa puno ljubavi
Pastirski gulaš
Sastojci:
- 500 g govedine
- 1 crni luk
- 4 čena belog luka
- 2 šargarepe
- 200 ml pelata (ili seckanog paradajza)
- 600 ml bujona
- 200 ml crnog vina
- 2 lovorova lista
- 1 šoljica sočiva
- peršun
- ulje
- so, biber
Priprema:
Sočivo ostavite preko noći u vodi, pa procedite. Na malo masti dinstajte sitno seckani crni luk, dodajte sitno seckani beli i kockice mesa. Kad junetina promeni boju, dodajte šargarepu i dolijte vino. Kad tečnost usahne, ulijte paradajz i bujon. Začinite lovorovim listom, solju i biberom. Kad je povrće skoro kuvano, dodajte sočivo i kuvajte dok sve lepo ne omekša. Služite ga uz kuvani krompir ili pirinač.
SAVET Ako je meso i dalje tvrdo, dodajte prstohvat sode bikarbone
PRIJATNO!
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)