Vanjina prosta čorba: Jedinstvena kombinacija sočiva i slaninice, miris i ukus koji se ne propušta
Neobična čorba koja će probuditi sva vaša čula, idealan je predlog za ručak u zimskom periodu
Vanjina prosta čorba
- 300 g crvenog sočiva
- 300 g dvaput mlevene junetine
- 50-70 g slaninice
- 4-5 čenova belog luka
- 1-2 kašike brašna
- 1 kašika mlevene paprike
- 1 kašika soli
- 1 kašika biozačina
- 1 kašičica masti
- Priprema:
Slaninicu iseckajte sitno i propržite bez masnoće u šerpi gde ćete kuvati čorbu. Kad zacakli, dodajte meso, kratko propržite da promeni boju, pa dolijte 2 litra hladne vode. Poklopite i pustite da provri. Ako se pravi pena od mesa, skinite je varjačom. Kad provri, sunite sočivo i nastavite s kuvanjem. Crveno sočivo brzo omekne i čorba dobije gustinu. Na toploj masti propržite sitno seckan beli luk pazeći da ne zagori. Sklonite s ringle, sipajte brašno pa vratite na vatru uz stalno mešanje. Kad počne da menja boju, sklonite s ringle i dodajte mlevenu papriku. Opet vratite uz stalno mešanje i posle minut zaprška je gotova. Sipajte je u čorbu pazeći da se ne naprave grudvice. Začinite i dodajte sitno seckani peršun. Kuvajte još 5-10 minuta.
SAVET U zavisnosti koliko volite gusto, dodaćete brašna u zapršku
PRIJATNO!
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)