Vanjina prosta čorba: Jedinstvena kombinacija sočiva i slaninice, miris i ukus koji se ne propušta

Alo.rs/I.V.

21:52

Sezonski recepti 0

Neobična čorba koja će probuditi sva vaša čula, idealan je predlog za ručak u zimskom periodu

Vanjina prosta čorba: Jedinstvena kombinacija sočiva i slaninice, miris i ukus koji se ne propušta
Shutterstock

Vanjina prosta čorba

  • 300 g crvenog sočiva
  • 300 g dvaput mlevene junetine
  • 50-70 g slaninice
  • 4-5 čenova belog luka
  • 1-2 kašike brašna
  • 1 kašika mlevene paprike
  • 1 kašika soli
  • 1 kašika biozačina
  • 1 kašičica masti
  • Priprema:

Slaninicu iseckajte sitno i propržite bez masnoće u šerpi gde ćete kuvati čorbu. Kad zacakli, dodajte meso, kratko propržite da promeni boju, pa dolijte 2 litra hladne vode. Poklopite i pustite da provri. Ako se pravi pena od mesa, skinite je varjačom. Kad provri, sunite sočivo i nastavite s kuvanjem. Crveno sočivo brzo omekne i čorba dobije gustinu. Na toploj masti propržite sitno seckan beli luk pazeći da ne zagori. Sklonite s ringle, sipajte brašno pa vratite na vatru uz stalno mešanje. Kad počne da menja boju, sklonite s ringle i dodajte mlevenu papriku. Opet vratite uz stalno mešanje i posle minut zaprška je gotova. Sipajte je u čorbu pazeći da se ne naprave grudvice. Začinite i dodajte sitno seckani peršun. Kuvajte još 5-10 minuta.

SAVET U zavisnosti koliko volite gusto, dodaćete brašna u zapršku

PRIJATNO!

Komentari (0)

Loading