Vanjina prosta čorba: Jedinstvena kombinacija sočiva i slaninice, miris i ukus koji se ne propušta
Neobična čorba koja će probuditi sva vaša čula, idealan je predlog za ručak u zimskom periodu

Vanjina prosta čorba
- 300 g crvenog sočiva
- 300 g dvaput mlevene junetine
- 50-70 g slaninice
- 4-5 čenova belog luka
- 1-2 kašike brašna
- 1 kašika mlevene paprike
- 1 kašika soli
- 1 kašika biozačina
- 1 kašičica masti
- Priprema:
Slaninicu iseckajte sitno i propržite bez masnoće u šerpi gde ćete kuvati čorbu. Kad zacakli, dodajte meso, kratko propržite da promeni boju, pa dolijte 2 litra hladne vode. Poklopite i pustite da provri. Ako se pravi pena od mesa, skinite je varjačom. Kad provri, sunite sočivo i nastavite s kuvanjem. Crveno sočivo brzo omekne i čorba dobije gustinu. Na toploj masti propržite sitno seckan beli luk pazeći da ne zagori. Sklonite s ringle, sipajte brašno pa vratite na vatru uz stalno mešanje. Kad počne da menja boju, sklonite s ringle i dodajte mlevenu papriku. Opet vratite uz stalno mešanje i posle minut zaprška je gotova. Sipajte je u čorbu pazeći da se ne naprave grudvice. Začinite i dodajte sitno seckani peršun. Kuvajte još 5-10 minuta.
SAVET U zavisnosti koliko volite gusto, dodaćete brašna u zapršku
PRIJATNO!

NEODOLJIVI KEKSIĆI SA LIMUNOM U savršenom slatko-kiselkastom spoju, a super idu uz kafu ili čaj
Prave se lako, a mogu da zamene užinu ili desert.

TELETINA PUNJENA SPANAĆEM I SIROM Specijalitet od mesa u kome će uživati cela porodica
Sočno i slasno jelo raspametiće i one izbirljive.

PITA SA ZELJEM NA VODI Savršena za doručak i večeru, a biće super i hladna
Sočna i ukusna, uzećete parče više.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.
Komentari (0)