ISKORISTITE PIRE OD JUČE I SPREMITE UKUSNE PLJESKAVICE Jeftin ručak, a sprema se za pola sata!

Trpeza/ V.V.

18:43

Sezonski recepti 0

Uz dodatak nekoliko začina napravite novo jelo od ostataka.

ISKORISTITE PIRE OD JUČE I SPREMITE UKUSNE PLJESKAVICE Jeftin ručak, a sprema se za pola sata!
Shutterstock

Pljeskavice od pirea

Sastojci:

250 g pirea

1 jaje

1/2 šolje (od 250 ml) brašna

1/2 kašičice suve mešavine začina

1/2 kesice prašak za pecivo

1 kašičica seckanog peršuna

50 ml ulja za prženje

Priprema:

Umutite jaja, dodajte pire i mikserom sjedinite. Dodajte suvi biljni začin, peršun i brašno izmešano sa praškom za pecivo. Izmešajte, pa rukom vadite smesu I oblikujte pljeskavice. Pržite u zagrejanom ulju kratko sa obe strane. Izvadite na papirni ubrus da upije masnoću.

 

empanada

EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti

13:00

20 maj, 2024

Sezonski recepti

Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.

Komentari (0)

Loading