ISKORISTITE PIRE OD JUČE I SPREMITE UKUSNE PLJESKAVICE Jeftin ručak, a sprema se za pola sata!
Uz dodatak nekoliko začina napravite novo jelo od ostataka.
Pljeskavice od pirea
Sastojci:
250 g pirea
1 jaje
1/2 šolje (od 250 ml) brašna
1/2 kašičice suve mešavine začina
1/2 kesice prašak za pecivo
1 kašičica seckanog peršuna
50 ml ulja za prženje
Priprema:
Umutite jaja, dodajte pire i mikserom sjedinite. Dodajte suvi biljni začin, peršun i brašno izmešano sa praškom za pecivo. Izmešajte, pa rukom vadite smesu I oblikujte pljeskavice. Pržite u zagrejanom ulju kratko sa obe strane. Izvadite na papirni ubrus da upije masnoću.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
Komentari (0)