ISKORISTITE PIRE OD JUČE I SPREMITE UKUSNE PLJESKAVICE Jeftin ručak, a sprema se za pola sata!
Uz dodatak nekoliko začina napravite novo jelo od ostataka.
Pljeskavice od pirea
Sastojci:
250 g pirea
1 jaje
1/2 šolje (od 250 ml) brašna
1/2 kašičice suve mešavine začina
1/2 kesice prašak za pecivo
1 kašičica seckanog peršuna
50 ml ulja za prženje
Priprema:
Umutite jaja, dodajte pire i mikserom sjedinite. Dodajte suvi biljni začin, peršun i brašno izmešano sa praškom za pecivo. Izmešajte, pa rukom vadite smesu I oblikujte pljeskavice. Pržite u zagrejanom ulju kratko sa obe strane. Izvadite na papirni ubrus da upije masnoću.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)