DOK VI USISATE, RUČAK JE GOTOV! Najmekši pileći bataci u sosu od paradajza

Trpeza/ V.V.

19:03

Sezonski recepti 0

Savršen ručak za celu porodicu.

DOK VI USISATE, RUČAK JE GOTOV! Najmekši pileći bataci u sosu od paradajza
Shutterstock

Sočni bataci  

Sastojci: 

500 g pilećih bataka 

400 g pelata 

1 crni luk 

1 šargarepa 

1 kašičica mlevene paprike 

2 lista lovora 

so, biber 

Priprema: 

Batake operite i skuvajte. Crni luk očistite i iseckajte na kockice. Šargarepu očistite i iseckajte na kolutove. U šerpi, na zagrejanom ulju prodinstajte luk, dodajte šargarepu i mlevenu papriku. Posle dva minuta dodajte so po ukusu i šolju vode. Kad provri, stavite batake, pelat, lovor, biber po ukusu, krčkajte dva minuta, pa sklonite sa šporeta i servirajte. 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Komentari (0)

Loading