RUČAK IZ BAKINE KUHINJE Kiseli kupus sa mirišljavom dimljenom kolenicom
Zimski specijalitet kome niko ne može da odoli.
Kiseli kupus sa kolenicom
Sastojci:
1 glavica kiselog kupusa
1/2 dimljene svinjske kolenice
1 kašika masti
4-5 zrna bibera
1 kašika mlevene paprike
2 lista lovora
Priprema:
Kupus isecite na kockice. Pola stavite u lonac. Preko poređajte lovor, biber i pola količine mlevene paprike. Preko stavite dimljenu kolenicu. Odozgo rasporedite ostatak kiselog kupusa. Pospite ostatkom mlevene paprike i staviti kašiku masti. Sipajte dve čaše vode i kuvajte oko tri sata, na srednjoj tempertauri uz povremeno mešanje. Ako treba, kasnije dodajte još malo vode. Kada se mesi odvoji od koske, izvadite kost i nastavite da kuvate dok ne dobijete željenu mekoću mesa i kupusa.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
GURMANSKA PUNJENA JAJA Dekorativna i ukusna, nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
Komentari (0)