RUČAK IZ BAKINE KUHINJE Kiseli kupus sa mirišljavom dimljenom kolenicom

Trpeza/ V.V.

19:33

Sezonski recepti 0

Zimski specijalitet kome niko ne može da odoli.

RUČAK IZ BAKINE KUHINJE Kiseli kupus sa mirišljavom dimljenom kolenicom
Shutterstock

Kiseli kupus sa kolenicom

Sastojci:

1 glavica kiselog kupusa

1/2 dimljene svinjske kolenice

1 kašika masti

4-5 zrna bibera

1 kašika mlevene paprike

2 lista lovora

Priprema:

Kupus isecite na kockice. Pola stavite u lonac. Preko poređajte lovor, biber i pola količine mlevene paprike. Preko stavite dimljenu kolenicu. Odozgo rasporedite ostatak kiselog kupusa. Pospite ostatkom mlevene paprike i staviti kašiku masti. Sipajte dve čaše vode i kuvajte oko tri sata, na srednjoj tempertauri uz povremeno mešanje. Ako treba, kasnije dodajte još malo vode. Kada se mesi odvoji od koske, izvadite kost i nastavite da kuvate dok ne dobijete željenu mekoću mesa i kupusa.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading