PRAVA KAFANSKA ČORBA! Savršeno jelo na kašiku sa mesom i povrćem

Trpeza/ V.V.

13:36

Sezonski recepti 0

Možete da je poslužite kao predjelo, a uz parče hleba će zameniti ručak.

čorba
Foto: Pixabay

Kafanska čorba

Sastojci:

300 g teletine

1 crni luk

1 veza zeleni

1 koren celera

2 šargarepe

3 krompira

2 kašike brašna

250 ml kisele pavlake

1 žumance

1 lovorov list

1 kašika seckanog peršuna

Priprema:

Na ulju izdinstajte sitno seckani crni luk. Dodajte meso isečeno na kockice i sačekajte da pusti sok. Ulijte vodu da bude prst iznad mesa i dinstajte na umerenoj vatri oko sat. Ako tečnost ispari, dodajte još vode. Povrće oljuštite i iseckajte sitno, pa stavite u supu. Posolite i pobiberite, te dolijte 2 litra vode. Kad je čorbica gotova, napravite zapršku od brašna proprženog na malo ulja, pa ostavite da se sve kuva još 20 minuta. U gotovu čorbu dodajte pavlaku s umućenim žumancetom i sitno seckani peršun.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Komentari (0)

Loading