Zdrava verzija big-meka TORTILJA S MESOM i prelivom koji je bolji nego kupovni - klinci oduševljeni! (VIDEO)

alo.rs/I. V.

16:48

Sezonski recepti 0

Ne morate da trošite pare na fast fud jer možete duplo više da napravite i kod svoje kuće.

Zdrava verzija big-meka TORTILJA S MESOM i prelivom koji je bolji nego kupovni - klinci oduševljeni! (VIDEO)
Shutterstock

 

Tortilja a la bigmek

Sastojci: 

1 tortilja

mleveno meso

2 sira za topljenje

zelena salata

kiseli krastavčići

crveni luk

kečap

majonez

med

Priprema:

Stavite tortilju na radnu površinu. Meso oblikujte u kuglu, stavite u centar tortilje, pa pritisnite da se rasporedi svuda po tortilji kao. Treba da bude u tankom sloju. Tako spremeljenu tortilju stavite na teflonski tiganj, i to mesom nadole. Pržite desetak minuta, stavite poklopac koji je manji od tortilje na tortilju i prevrnite tiganj da bi na poklopcu ostala tortilja s mesom. Pogledajte u donjem videu detaljno opisan postupak. 

Dok je meso još vruće, stavite sir za topljenje i kad se malko otopi - sitno iseckanu salatu. U teglicu ubacujte redom: oljušteni i sitno iseckani luk arpadžik (možete ga zameniti crvenim lukom), kiseli krastavac, senf, majonez, kečaš i pem. POklopite i dobro promućkajte da se sastojci pomešaju i polijte preko salate. Zarolajte tortilju i uživajte u ukusu zdravog big meka.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BuseZeynep (@busezeyneppp)

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

bezglutenske projice od blitve

BEZGLUTENSKE PROJICE OD BLITVE Po ukusu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića

19:00

5 maj, 2024

Sezonski recepti

Novak Đoković, svetski reket broj 1, iz godine u godinu, sve više pokazuje da je nenadmašiv u onome što radi. Da bi istrajao u napornim treninzima, okrenuo se ishrani bez glutena, koja sadrži puno svežeg voća i povrća. Zajedno sa suprugom Jelenom uči zdravoj ishrani i svoje naslednike Stefana i Taru. Jedan od takvih recepata je i ovaj za bezglutenske projice od blitve, kakav bi se sigurno našao na meniju porodice Đoković. Sočni zalogajčići daće snage za napore u toku dana, a nimalo neće zaostajati za onim klasičnim.

Komentari (0)

Loading