ČORBICA SA JUNETINOM I KROMPIROM Greje i dušu i telo u ovim hladnim danima
Okrepljujući ručak za celu porodicu.
Krompir čorba s junetinom
Sastojci:
300 g junetine
500 g krompira
1 crni luk
2 šargarepe
1 paprika
1 paradajz
1 lovorov list
1 kašičica soli
1/2 kašičice bibera
1 kašičica mlevene paprike
1 kašičica seckanog peršuna
Priprema:
Iseckati luk, šargarepu i papriku i kratko prodinstati. Dodati iseckano meso, so i biber. Dinstati nekoliko minuta dok meso promeni boju. Dodati mlevenu papriku, iseckan paradajz, krompir i lovorov list. Sipati oko 1,5 litar vode, poklopiti i dinstati na tihoj vatri dok krompir i meso omekšaju, oko jedan sat. Po potrebi dodavati vode. U gotovo jelo dodati peršun i začiniti još ako je potrebno.
Možda vas zanima:
RUČAJTE KAO FRANCUZI Čorba od crnog luka s hlebom i parmezanom, zapečena u rerni!
Zdrava i ukusna čorbica je odličan ručak.
ĆUREĆA SUPICA Ništa lepše od toplog jela na kašiku!
Zdrava, ukusna, okrepljujuća supica.
ODLIČAN IZVOR ENERGIJE Gusta čorba od kukuruza, može da bude i obrok
Pravo jelo za zimske dane.
RAGU S POVRĆEM I PEČURKAMA Aromatični specijalitet sa mesom, u neodoljivom spoju ukusa
Zasitno jelo pravi je raj za nepca, a odlično je i kao predlog za slavsku trpezu.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)