ČORBICA SA JUNETINOM I KROMPIROM Greje i dušu i telo u ovim hladnim danima
Okrepljujući ručak za celu porodicu.
Krompir čorba s junetinom
Sastojci:
300 g junetine
500 g krompira
1 crni luk
2 šargarepe
1 paprika
1 paradajz
1 lovorov list
1 kašičica soli
1/2 kašičice bibera
1 kašičica mlevene paprike
1 kašičica seckanog peršuna
Priprema:
Iseckati luk, šargarepu i papriku i kratko prodinstati. Dodati iseckano meso, so i biber. Dinstati nekoliko minuta dok meso promeni boju. Dodati mlevenu papriku, iseckan paradajz, krompir i lovorov list. Sipati oko 1,5 litar vode, poklopiti i dinstati na tihoj vatri dok krompir i meso omekšaju, oko jedan sat. Po potrebi dodavati vode. U gotovo jelo dodati peršun i začiniti još ako je potrebno.
Možda vas zanima:
RUČAJTE KAO FRANCUZI Čorba od crnog luka s hlebom i parmezanom, zapečena u rerni!
Zdrava i ukusna čorbica je odličan ručak.
ĆUREĆA SUPICA Ništa lepše od toplog jela na kašiku!
Zdrava, ukusna, okrepljujuća supica.
ODLIČAN IZVOR ENERGIJE Gusta čorba od kukuruza, može da bude i obrok
Pravo jelo za zimske dane.
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU GREJU DUŠU I TELO Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Ručak u kome će uživati cela porodica.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)