GULAŠ SA REZANCIMA IZ BAKINE KUHINJE Sočan i mirisan, a bićete siti satima
Služite uz kuvane rezance.
Potrebno je:
- 300 g svinjskog mesa
- 300 g pileće džigerice
- 300 g crnog luka
- 2 sveže paprike
- malo ljute tucane paprike
- malo mlevene začinske paprike
- 1 šargarepa veća
- 1 svež paradajz
- 2 čena belog luka
- 3-4 lista lovorovog lista
- ulje
- začina, soli
- bibera, peršunovog lista
Priprema:
Sitno seckan crni luk propržite na ulju pa dodajte seckanu šargarepu i papriku i dinstajte, oko pola sata. Onda dodajte meso sečeno na kockice i lovorov list i sipajte malo vode. Krčkajte oko 20 minuta pa dodajte džigericu i dinstajte dok ne omekša. Posolite i začinite, a kašičicu začinske paprike rastvorite u malo vode. Onda dodajte biber i beli luk. Umešajte seckan peršun u gulaš i isključite.
Možda vas zanima:
PUNJENI KROMPIR BUDI SVA ČULA Sa kačkavaljem i slaninom, bićete siti do večere
Ukućani će stajati u redu za još.
AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Služite uz kuvani krompir.
RAGU S POVRĆEM I PEČURKAMA Aromatični specijalitet sa mesom, u neodoljivom spoju ukusa
Zasitno jelo pravi je raj za nepca, a odlično je i kao predlog za slavsku trpezu.
PUNJENO BELO MESO Gurmanski delikates koji se ne odbija, a slanina mu daje poseban šmek
Rolovano belo meso u sočnom spoju ukusa, oduševiće celu porodicu.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)