Dok napolju vlada minus, dignite sebi raspoloženje i prokrvite organizam uz DOMAĆU JABUKOVAČU
Miris koji se bude širio kućom dok spremate ovo energetsko piće smiriće vam živce i opustiti vas
Domaća jabukovača
Sastojci:
12 jabuka (različitih sorti)
2 pomorandže izrezane na četvrtine
4 štapića cimeta
1 kašika celih karanfilića
15-18 šoljica vode
1/ 2 šolje smeđeg šećera
Dodatni začini:
1 kašičica aleve paprike
2 cm svežeg đumbira
Priprema:
Stavite jabuke, pomorandže, cimet, karanfilić i dodatne začin ako volite njihov ukuse. Pokrijte vodom, ostavljajući oko 1-2 cm do vrha. Kad provri, smanjite vatru i ostavite da se krčka oko 2 sata, ili dok jabuke potpuno ne omekšaju. Gnječilicom za krompira usitnite jabuke i pomorandže, poklopite i kuvajte još sat. Procedite kroz cediljku ili gazu i zasladite po ukusu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)