Najbolji recept za PIVSKI GULAŠ, idealno jelo za nekoliko dana
Neka jela, poput ovog pivskog gulaša mogu da unesu radost i u najturobniji dan.
Pivski gulaš
Sastojci:
800 g mesa za paprikaš (juneća lopatica)
500 ml crnog piva
1 kašika koncentrata paradajza
1 mala konzerva paradajz pelata
3 šargarepe
2 lovorova lista
peršun
2 crna luka
2-3 čena belog luka
1/2 kašičice šećera (ili meda)
1 kašičica slatke dimljene crvene paprike u prahu
po ukusu ljute mlevene paprike
mast
so, biber
Priprema:
Meso iseći na kockice iste veličine, posoliti, pa kratko propržiti sa svih strana u većem dubokom loncu na zagrejanoj masnoći, da dobije lepu braon boju. Izvadite meso iz šerpe, dodajte još malo masnoće, pa dinstajte sitno seckani crni luk dok ne zacakli. Dodajte sitno iseckan beli luk, koncentrat paradajza i papriku. Vratite meso i zalijte pivom, ačo pustite da alkohol ispari. Dodajte pelat i ulijte malo vode te kuvajte na laganoj vatri. Na pola kuvanja dodajte seckanu šargarepu. Mešajte povremeno i dolivajte mpomalo vode. Kuvajte sat i po do dva sata dok meso ne omekša. Pred kraj ubacite sitno seckani svež peršun. Poslužite uz pire krompir.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)