Najbolji recept za PIVSKI GULAŠ, idealno jelo za nekoliko dana
Neka jela, poput ovog pivskog gulaša mogu da unesu radost i u najturobniji dan.
Pivski gulaš
Sastojci:
800 g mesa za paprikaš (juneća lopatica)
500 ml crnog piva
1 kašika koncentrata paradajza
1 mala konzerva paradajz pelata
3 šargarepe
2 lovorova lista
peršun
2 crna luka
2-3 čena belog luka
1/2 kašičice šećera (ili meda)
1 kašičica slatke dimljene crvene paprike u prahu
po ukusu ljute mlevene paprike
mast
so, biber
Priprema:
Meso iseći na kockice iste veličine, posoliti, pa kratko propržiti sa svih strana u većem dubokom loncu na zagrejanoj masnoći, da dobije lepu braon boju. Izvadite meso iz šerpe, dodajte još malo masnoće, pa dinstajte sitno seckani crni luk dok ne zacakli. Dodajte sitno iseckan beli luk, koncentrat paradajza i papriku. Vratite meso i zalijte pivom, ačo pustite da alkohol ispari. Dodajte pelat i ulijte malo vode te kuvajte na laganoj vatri. Na pola kuvanja dodajte seckanu šargarepu. Mešajte povremeno i dolivajte mpomalo vode. Kuvajte sat i po do dva sata dok meso ne omekša. Pred kraj ubacite sitno seckani svež peršun. Poslužite uz pire krompir.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)