Hrskavo savršenstvo POHOVANI KARFIOL daje sasvim novu dimenziju ovom povrću

alo.rs/I. V.

17:33

Sezonski recepti 0

Ovaj recept možete koristiti i za bilo koje drugo povrće. Takođe, povrće možete dobro da skuvate, izmiksate i pomešate s brašnom, jajima i mlekom pa od dobijene smese kašikom peći vrele loptice u ulju.

pohovani karfiol
Shutterstock

 

Pohovani karfiol

Sastojci:

500 g karfiola

1 jaje

120 g brašna

1 kašičica praška za pecivo

100 ml mleka

so, biber

muškatni oraščić

Priprema:

Očistite i operite karfiol, isecite na komade i kratko blanširajte u ključaloj vodi. Ocedite vodu i šupljikavom kašikom izvadite komade kuvanog povrća. Posolite, pobiberite i začinite sa malo muškatnog oraščića. Napravite gustu smesu za testo. Umutiti jaje, dodati brašno sa praškom za pecivo i dodati mleko. Svaki komad karfiola umočite u testo, stavite u duboko zagrejano ulje i pržite sa svih strana dok komadići ne porumene i ne postanu hrskavi. Po želji ukrasite susamom!
 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading