
ZAPEČENI KARFIOL U BEŠAMEL SOSU Posno jelo savršenog ukusa, za najbolji ručak
Ukusno i slasno , a posno jelo.
Ponedeljak, 31. mar 2025.
Ukusno i slasno , a posno jelo.
Samo dodajte sos po želji.
Karfiol je niskokalorična namirnica bogata mineralima, aminokiselinama i proteinima. Idealan spoj sa hrskavim testom koje se topi u ustima. Prijatno!
Karfiol je niskokalorična namirnica bogata mineralima, aminokiselinama i proteinima. Idealan spoj sa hrskavim testom koje se topi u ustima. Prijatno!
Savetujemo vam da koristite panko hlebne mrvice, odnosno panko prezle, koje su veće od uobičajenih prezli, kako bi karfiol bila hrskaviji.
Uz dodatak začina sira i bešamela ovu dosadnu namirnicu pretvorite u savršeni obrok ili prilog koji će svi obožavati.
Budući da je karfiol vrlo neutralnog okusa, možete ga začiniti na mnogo različitih načina. Provansalski začini ovde daju posebnu notu jer idu sjajno uz pečurke.
I zdrava grickalica i prilog.
Nova verzija ovog jela.
Iznenadićete se koliko se lako pravi.
Kad probate ove fantastične šnicle od karfiola, zaboravićete na meso.
Ovaj recept možete koristiti i za bilo koje drugo povrće. Takođe, povrće možete dobro da skuvate, izmiksate i pomešate s brašnom, jajima i mlekom pa od dobijene smese kašikom peći vrele loptice u ulju.
Pica koja ne goji? Postoji i to, ali umesto brašna za koru se koristi kuvani karfiol.
Jednostavni za pripremu, ovi vegetarijanski burgeri oduševiće i one koji izbegavaju karfiol u širokom luku.
Verujte, oduševićete se.
Spremite ovo povrće u potpuno novom ruhu.