POHOVANI KARFIOL Spremite ga ovako, pa će ga i deca voleti!
Sigurno će vam se dopasti ovako pripremljen.
Pohovani karfiol
Sastojci:
1 kg karfiola
2 jaja
4 kašike brašna
1 kašičica mlevene paprike
1 kašičica belog luka u prahu
1 kašičica karija
so, biber, ulje
Foto: Shutterstock
Priprema:
Karfiol operite, iskidajte na cvetove i kuvajte pet minuta. Izvadite iz vode i ostavite da se ohladi. Umutite jaja, dodajte brašno, mlevenu papriku, biber i so po ukusu, kari, beli luk u prahu. Sjedinite u gustu smesu, a po potrebi dodajte malo vode. Uvaljajte u smesu cvetove karfiola i pržite na zagrejanom ulju dok ne dobiju smeđu boju sa svih strana.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)