POHOVANI KARFIOL Spremite ga ovako, pa će ga i deca voleti!
Sigurno će vam se dopasti ovako pripremljen.
Pohovani karfiol
Sastojci:
1 kg karfiola
2 jaja
4 kašike brašna
1 kašičica mlevene paprike
1 kašičica belog luka u prahu
1 kašičica karija
so, biber, ulje
Priprema:
Karfiol operite, iskidajte na cvetove i kuvajte pet minuta. Izvadite iz vode i ostavite da se ohladi. Umutite jaja, dodajte brašno, mlevenu papriku, biber i so po ukusu, kari, beli luk u prahu. Sjedinite u gustu smesu, a po potrebi dodajte malo vode. Uvaljajte u smesu cvetove karfiola i pržite na zagrejanom ulju dok ne dobiju smeđu boju sa svih strana.
PEČURKE U PAVLACI GOTOVE ZA POLA SATA Slasne i neodoljive, za savršen obrok
Preukusno jelo za one izbirljive.
AMERIČKA PITA SA JABUKAMA Savršen spoj testa i voća, uzećete parče više
Kolač ukusa koji se pamti, za pravo zadovoljstvo.
SOGAN DOLMA Turski aromatični delikates za one izbirljive, pravi se brzo a govori 5 jezika
Tradicionalno tursko jelo koje podseća na punjenu papriku, a slasno i sočno.
POSNA TORTA OD MLEVENOG KEKSA Smaže se začas, a uspeće i potpunim početnicima
Očaravajuća poslastica za sve prilike.
KAKO DA BRAŠNO OSTANE SVEŽE I DO GODINU DANA Potrebno je da uradite ovo i biće kao tek kupljeno
Postoje neka pravila kada je čuvanje brašna u pitanju. Na taj način neće doći do pojave moljaca ni propadanja od stajanja.
Komentari (0)