Em siti, em pare na broju VARIVO OD LEBLEBIJA I BORANIJE držaće vas celog dana
Ne morate se oslanjati isključivo na meso da biste svom telu obezbedili važne proteine i masti jer su mahunarke poput leblebija i boranije prepune njih.
Varivo od leblebija i boranije
Sastojci:
220 g kuvane leblebije (mala konzerva)
200 g sveže boranije
200 ml paradajz-pelata
2 krompira
2 šargarepe
1 crni luk
2-3 čena belog luka
1 kašika koncentrata paradajza
1 litar povrtne supe od kocke
ulje
so, biber
Priprema:
Na malo ulja propržite sitno isečen luk. Dinstajte dok ne omekša. U šerpu dodajte sitno iseckan beli luk i sve zajedno dinstajte još oko minut. Dodajte šargarepu iseckanu na kockice. Ubacite paradajz-pelat i koncentrat i sve dobro izmešati. U šerpu stavite krompir i podlijte vodom ili povrtnom supom. Posolite, pobiberite i dodajte začine. U šerpu ubacite leblebije iz konzerve koji ste ocedili i isprali pod vodom te boraniju iseckanu na manje komade. Sve zajedno kuvajte oko 20 do 30 minuta, odnosno dok povrće ne omekša. Ukoliko stavljate smrznutu boraniju, ubacite je pet do deset minuta pre kraja termičke obrade da se ne raskuvaju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
KOLIKO JAJA SME DA SE POJEDE DNEVNO? Specijalista tvrdi ovo i sigurno ćete se iznenaditi
Dr Jagoda Jorga suspecijalista za ishranu i doktor medicinskih nauka, dala je odgovor na pitanje koliko kuvanih jaja može da se pojede, kao i za koje kategorije ovo pravilo ne važi.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
Komentari (0)