Em siti, em pare na broju VARIVO OD LEBLEBIJA I BORANIJE držaće vas celog dana
Ne morate se oslanjati isključivo na meso da biste svom telu obezbedili važne proteine i masti jer su mahunarke poput leblebija i boranije prepune njih.
Varivo od leblebija i boranije
Sastojci:
220 g kuvane leblebije (mala konzerva)
200 g sveže boranije
200 ml paradajz-pelata
2 krompira
2 šargarepe
1 crni luk
2-3 čena belog luka
1 kašika koncentrata paradajza
1 litar povrtne supe od kocke
ulje
so, biber
Priprema:
Na malo ulja propržite sitno isečen luk. Dinstajte dok ne omekša. U šerpu dodajte sitno iseckan beli luk i sve zajedno dinstajte još oko minut. Dodajte šargarepu iseckanu na kockice. Ubacite paradajz-pelat i koncentrat i sve dobro izmešati. U šerpu stavite krompir i podlijte vodom ili povrtnom supom. Posolite, pobiberite i dodajte začine. U šerpu ubacite leblebije iz konzerve koji ste ocedili i isprali pod vodom te boraniju iseckanu na manje komade. Sve zajedno kuvajte oko 20 do 30 minuta, odnosno dok povrće ne omekša. Ukoliko stavljate smrznutu boraniju, ubacite je pet do deset minuta pre kraja termičke obrade da se ne raskuvaju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)