Em siti, em pare na broju VARIVO OD LEBLEBIJA I BORANIJE držaće vas celog dana
Ne morate se oslanjati isključivo na meso da biste svom telu obezbedili važne proteine i masti jer su mahunarke poput leblebija i boranije prepune njih.
Varivo od leblebija i boranije
Sastojci:
220 g kuvane leblebije (mala konzerva)
200 g sveže boranije
200 ml paradajz-pelata
2 krompira
2 šargarepe
1 crni luk
2-3 čena belog luka
1 kašika koncentrata paradajza
1 litar povrtne supe od kocke
ulje
so, biber
Priprema:
Na malo ulja propržite sitno isečen luk. Dinstajte dok ne omekša. U šerpu dodajte sitno iseckan beli luk i sve zajedno dinstajte još oko minut. Dodajte šargarepu iseckanu na kockice. Ubacite paradajz-pelat i koncentrat i sve dobro izmešati. U šerpu stavite krompir i podlijte vodom ili povrtnom supom. Posolite, pobiberite i dodajte začine. U šerpu ubacite leblebije iz konzerve koji ste ocedili i isprali pod vodom te boraniju iseckanu na manje komade. Sve zajedno kuvajte oko 20 do 30 minuta, odnosno dok povrće ne omekša. Ukoliko stavljate smrznutu boraniju, ubacite je pet do deset minuta pre kraja termičke obrade da se ne raskuvaju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)