Ako volite crni luk, onda ćete obožavati prženi luk punjen pavlakom a obmotan slaninicom
Mekan i mirisan, punjen pavlakom, ovaj luk savršen je prilog uz mesna jela, a neki će ga jesti i samog za obrok!
Punjeni crni luk obmotan slaninicom
Sastojci:
6 glavica crnog luka
6 kriški slanine
ruzmarin
3 kašike maslinovog ulja
100 g parmezana
100 ml pavlake
so, biber
Priprema:
Napunite lonac srednje veličine vodom i sačekajte da provri. U međuvremenu oljuštite luk i kuvajte u provreloj vodi 10 minuta. Izvadite ga i ostavite da se ohladi. Odrežite vrhove nožem. Izdubite sredinu, pazeći da dno ostane neoštećeno. Svaku glavu umotajte slaninom, pričvrstite je čačkalicama i stavite u pleh obložen papirom za pečenje. UIseckajte unutrašnjost i vrh luka. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju. Pržite seckani luk dva do tri minuta. U manjoj činiji pomešajte prženi luk, pavlaku, so i biber i dobijenom smesom napunite izdubljene glavice luka. Pospite ih rendanim parmezanom i ukrasite grančicom ruzmarina. Pecite na 200 stepeni 20-30 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
Komentari (0)