Ako volite crni luk, onda ćete obožavati prženi luk punjen pavlakom a obmotan slaninicom
Mekan i mirisan, punjen pavlakom, ovaj luk savršen je prilog uz mesna jela, a neki će ga jesti i samog za obrok!
Punjeni crni luk obmotan slaninicom
Sastojci:
6 glavica crnog luka
6 kriški slanine
ruzmarin
3 kašike maslinovog ulja
100 g parmezana
100 ml pavlake
so, biber
Priprema:
Napunite lonac srednje veličine vodom i sačekajte da provri. U međuvremenu oljuštite luk i kuvajte u provreloj vodi 10 minuta. Izvadite ga i ostavite da se ohladi. Odrežite vrhove nožem. Izdubite sredinu, pazeći da dno ostane neoštećeno. Svaku glavu umotajte slaninom, pričvrstite je čačkalicama i stavite u pleh obložen papirom za pečenje. UIseckajte unutrašnjost i vrh luka. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju. Pržite seckani luk dva do tri minuta. U manjoj činiji pomešajte prženi luk, pavlaku, so i biber i dobijenom smesom napunite izdubljene glavice luka. Pospite ih rendanim parmezanom i ukrasite grančicom ruzmarina. Pecite na 200 stepeni 20-30 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
GENIJALAN TRIK ZA ČIŠĆENJE RERNE Odmašćava rešetke u trenu, a nije soda bikarbona
Primenite ovaj jednostavni trik i očistite rernu bez ribanja i struganja.
MINESTRONE ČORBA Donosimo vam originalni recept za čuveni italijanski specijalitet
Minestrone ili u prevodu "velika supa", bila je omiljena i kod starih Rimljana.
ŠTRUDLA SA ORASIMA Po receptu baka Mire, mekana i sočna, za sve prilike
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
DOMAĆE SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE SUDOPERE Blistaće se kao nova, a prijatno će mirisati cela kuhinja
Očistite sudoperu na potpuno prirodan način, bez hemije.
CVEKLA Najbolja salata za kišne dane, jača imunitet u trenu, a ukusa koji priča priče
Zdrava i ukusna slana zimnica oboriće s nogu sve koji budu probali.
Komentari (0)