Ako volite crni luk, onda ćete obožavati prženi luk punjen pavlakom a obmotan slaninicom
Mekan i mirisan, punjen pavlakom, ovaj luk savršen je prilog uz mesna jela, a neki će ga jesti i samog za obrok!
Punjeni crni luk obmotan slaninicom
Sastojci:
6 glavica crnog luka
6 kriški slanine
ruzmarin
3 kašike maslinovog ulja
100 g parmezana
100 ml pavlake
so, biber
Priprema:
Napunite lonac srednje veličine vodom i sačekajte da provri. U međuvremenu oljuštite luk i kuvajte u provreloj vodi 10 minuta. Izvadite ga i ostavite da se ohladi. Odrežite vrhove nožem. Izdubite sredinu, pazeći da dno ostane neoštećeno. Svaku glavu umotajte slaninom, pričvrstite je čačkalicama i stavite u pleh obložen papirom za pečenje. UIseckajte unutrašnjost i vrh luka. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju. Pržite seckani luk dva do tri minuta. U manjoj činiji pomešajte prženi luk, pavlaku, so i biber i dobijenom smesom napunite izdubljene glavice luka. Pospite ih rendanim parmezanom i ukrasite grančicom ruzmarina. Pecite na 200 stepeni 20-30 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)