Najbolji zapečeni pasulj s kobasicama PRSTE DA POLIŽEŠ

alo.rs/I. V:

09:00

Sezonski recepti 0

. Zapečeni pasulj probali ste bezbroj puta, ali ovo će vam biti novo iskustvo koje vriedi da se doživi.

Najbolji zapečeni pasulj s kobasicama PRSTE DA POLIŽEŠ
Shutterstock

 


Pečeni pasulj sa kobasicama

Sastojci:

4 kobasice

150 g dimljene slanine

1 veliki luk

1 crvena paprika

2 čena belog luka

1/2 kašičice mlevene ljute paprike

1 kašičica dimljene paprike

sveže mleveni biber

100 g pirinča

150 ml belog vina

250 ml mesnog bujona

450 g kuvanog belog pasulja (može i iz konzerve)

malo tabasko sosa

150 ml pasiranog paradajza

masti

Priprema:

U tiganju zagrejte malo masti. Dodajte slaninu isečenu na kockice i pržite dok ne promeni boju i postane hrskava. Sklonite s ringle, Kobasice isecite plitko s obe strane. Izvadite slaninu, a na istoj masnoći kratko propržite kobasice. Izvadite kobasice, a u tiganj dodajte seckani crni luk. Proppržite da omekša i dobije zlatnu boju. Dodati papriku isečenu na tračice i sve kratko propržite, pa dodati seckani beli luk, biber, ljutu i ​​slatku papriku. Sve kratko izmešajte i dodajte pirinač. Pržite par minuta. Ulijte vino i dinstajte 5 minuta, te mesni bujon pasulj (može iz konzerve) i pasirani paradajz. Posolite, vratite slaninu u tepsiju, promešajte, stavite kobasice u pleh i ubacite pleh u zagrejanu rernu. Pecite oko 20 minuta na 180 do 200 °C stepeni.

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Komentari (0)

Loading