Najbolji zapečeni pasulj s kobasicama PRSTE DA POLIŽEŠ
. Zapečeni pasulj probali ste bezbroj puta, ali ovo će vam biti novo iskustvo koje vriedi da se doživi.
Pečeni pasulj sa kobasicama
Sastojci:
4 kobasice
150 g dimljene slanine
1 veliki luk
1 crvena paprika
2 čena belog luka
1/2 kašičice mlevene ljute paprike
1 kašičica dimljene paprike
sveže mleveni biber
100 g pirinča
150 ml belog vina
250 ml mesnog bujona
450 g kuvanog belog pasulja (može i iz konzerve)
malo tabasko sosa
150 ml pasiranog paradajza
masti
Priprema:
U tiganju zagrejte malo masti. Dodajte slaninu isečenu na kockice i pržite dok ne promeni boju i postane hrskava. Sklonite s ringle, Kobasice isecite plitko s obe strane. Izvadite slaninu, a na istoj masnoći kratko propržite kobasice. Izvadite kobasice, a u tiganj dodajte seckani crni luk. Proppržite da omekša i dobije zlatnu boju. Dodati papriku isečenu na tračice i sve kratko propržite, pa dodati seckani beli luk, biber, ljutu i slatku papriku. Sve kratko izmešajte i dodajte pirinač. Pržite par minuta. Ulijte vino i dinstajte 5 minuta, te mesni bujon pasulj (može iz konzerve) i pasirani paradajz. Posolite, vratite slaninu u tepsiju, promešajte, stavite kobasice u pleh i ubacite pleh u zagrejanu rernu. Pecite oko 20 minuta na 180 do 200 °C stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)