Najbolji zapečeni pasulj s kobasicama PRSTE DA POLIŽEŠ
. Zapečeni pasulj probali ste bezbroj puta, ali ovo će vam biti novo iskustvo koje vriedi da se doživi.
Pečeni pasulj sa kobasicama
Sastojci:
4 kobasice
150 g dimljene slanine
1 veliki luk
1 crvena paprika
2 čena belog luka
1/2 kašičice mlevene ljute paprike
1 kašičica dimljene paprike
sveže mleveni biber
100 g pirinča
150 ml belog vina
250 ml mesnog bujona
450 g kuvanog belog pasulja (može i iz konzerve)
malo tabasko sosa
150 ml pasiranog paradajza
masti
Priprema:
U tiganju zagrejte malo masti. Dodajte slaninu isečenu na kockice i pržite dok ne promeni boju i postane hrskava. Sklonite s ringle, Kobasice isecite plitko s obe strane. Izvadite slaninu, a na istoj masnoći kratko propržite kobasice. Izvadite kobasice, a u tiganj dodajte seckani crni luk. Proppržite da omekša i dobije zlatnu boju. Dodati papriku isečenu na tračice i sve kratko propržite, pa dodati seckani beli luk, biber, ljutu i slatku papriku. Sve kratko izmešajte i dodajte pirinač. Pržite par minuta. Ulijte vino i dinstajte 5 minuta, te mesni bujon pasulj (može iz konzerve) i pasirani paradajz. Posolite, vratite slaninu u tepsiju, promešajte, stavite kobasice u pleh i ubacite pleh u zagrejanu rernu. Pecite oko 20 minuta na 180 do 200 °C stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
DODAJTE OVU NAMIRNICU U TESTO NARAŠĆE KAO LUDO Korisni trikovi za najbolje pecivo
Jednostavni, a korisni trikovi.
PILEĆI GULAŠ Idealno jelo za hladne tmurne dane, a puno vitamina i minerala
Sočan spoj povrća sa mesom, za prave gurmane.
Komentari (0)