NE MOŽETE DA POGREŠITE Taljatele ala bolonjeze spremaćete svaki dan
Svima će biti ukusno.
Taljatele ala bolonjeze
Sastojci:
Za ragu sos:
100 ml maslinovog ulja
40 g crnog luka
40 g celera
40 g šargarepe
100 g pelata ili 2 paradajza
150 g bele slanine
150 g svinjetine
150 g junetine
100 ml crvenog vina
2 lovorova lista
40 g parmezana
160 ml vode
so i biber po želji
Priprema:
U dubljem tiganju propržite sitno seckanu belu slaninu. Kada slanina pusti masnoću, izdinstajte povrće na njoj. Zatim dodajte izlomljeni lovorov list. Kada povrće poprimi zlatnožutu boju, dodajte mu obe vrste mesa, pa sve dinstajte na jakoj vatri. Dodajte crveno vino i nastavite da kuvate sve dok vino ne ispari. Zatim smanjite vatru i dodajte pire od paradajza (umesto pirea možete da dodati 2 paradajza blago skuvana i
očišćena od kožice i semena). Začinite jelo po ukusu i kuvajte na blagoj vatri još oko sat vremena, po potrebi dodajte malo vode. U posebnoj šerpi u ključaloj i blago posoljenoj vodi skuvajte taljatele. Ocedite ih i stavite u jednu činiju, preko njih dodajte sos od mesa, pospite sve parmezanom i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.
SPECIJALITET ZA SVE UKUĆANE Bolonjeze tart se lako pravi, a mnogo je ukusan
Nastavićete da pravite ovo jelo.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)