NE MOŽETE DA POGREŠITE Taljatele ala bolonjeze spremaćete svaki dan

Alo.rs

18:00

Sezonski recepti 0

Svima će biti ukusno.

NE MOŽETE DA POGREŠITE Taljatele ala bolonjeze spremaćete svaki dan
pixabay

Taljatele ala bolonjeze

Sastojci:

Za ragu sos:

100 ml maslinovog ulja

40 g crnog luka

40 g celera

40 g šargarepe

100 g pelata ili 2 paradajza

150 g bele slanine

150 g svinjetine

150 g junetine

100 ml crvenog vina

2 lovorova lista

40 g parmezana

160 ml vode

so i biber po želji

Priprema:

U dubljem tiganju propržite sitno seckanu belu slaninu. Kada slanina pusti masnoću, izdinstajte povrće na njoj. Zatim dodajte izlomljeni lovorov list. Kada povrće poprimi zlatnožutu boju, dodajte mu obe vrste mesa, pa sve dinstajte na jakoj vatri. Dodajte crveno vino i nastavite da kuvate sve dok vino ne ispari. Zatim smanjite vatru i dodajte pire od paradajza (umesto pirea možete da dodati 2 paradajza blago skuvana i
očišćena od kožice i semena). Začinite jelo po ukusu i kuvajte na blagoj vatri još oko sat vremena, po potrebi dodajte malo vode. U posebnoj šerpi u ključaloj i blago posoljenoj vodi skuvajte taljatele. Ocedite ih i stavite u jednu činiju, preko njih dodajte sos od mesa, pospite sve parmezanom i poslužite.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading