NE MOŽETE DA POGREŠITE Taljatele ala bolonjeze spremaćete svaki dan
Svima će biti ukusno.

Taljatele ala bolonjeze
Možda vas zanima:
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.

TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.
SPECIJALITET ZA SVE UKUĆANE Bolonjeze tart se lako pravi, a mnogo je ukusan
Nastavićete da pravite ovo jelo.
Sastojci:
Za ragu sos:
100 ml maslinovog ulja
40 g crnog luka
40 g celera
40 g šargarepe
100 g pelata ili 2 paradajza
150 g bele slanine
150 g svinjetine
150 g junetine
100 ml crvenog vina
2 lovorova lista
40 g parmezana
160 ml vode
so i biber po želji
Priprema:
U dubljem tiganju propržite sitno seckanu belu slaninu. Kada slanina pusti masnoću, izdinstajte povrće na njoj. Zatim dodajte izlomljeni lovorov list. Kada povrće poprimi zlatnožutu boju, dodajte mu obe vrste mesa, pa sve dinstajte na jakoj vatri. Dodajte crveno vino i nastavite da kuvate sve dok vino ne ispari. Zatim smanjite vatru i dodajte pire od paradajza (umesto pirea možete da dodati 2 paradajza blago skuvana i
očišćena od kožice i semena). Začinite jelo po ukusu i kuvajte na blagoj vatri još oko sat vremena, po potrebi dodajte malo vode. U posebnoj šerpi u ključaloj i blago posoljenoj vodi skuvajte taljatele. Ocedite ih i stavite u jednu činiju, preko njih dodajte sos od mesa, pospite sve parmezanom i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

POSNA TORTA OD ŠARGAREPE Mirisna poslastica koja osvežava u trenu
Kremasta i ukusna, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNA KOKOS TORTA Lagana poslastica koja miriše na more, a osvaja ukusom
Kremasta i neodoljiva, pravićete i kada nije post.

KREMASTA MIMOZA SALATA Svečano predjelo koje se super slaže sa raznim jelima, a posna
Sočna i svečana, savršena za sve bitne događaje.

SREMSKI PAPRIKAŠ Posni delikates pravi je raj za nepca, pravićete i mrsnim danima
Služite uz krompir ili prilog po želji.

SMUĐ ORLI Posni specijalitet za Veliki petak, za ručak koji se pamti
Dodajte krompir ili prilog po želji.
Komentari (0)