NE MOŽETE DA POGREŠITE Taljatele ala bolonjeze spremaćete svaki dan
Svima će biti ukusno.
Taljatele ala bolonjeze
Sastojci:
Za ragu sos:
100 ml maslinovog ulja
40 g crnog luka
40 g celera
40 g šargarepe
100 g pelata ili 2 paradajza
150 g bele slanine
150 g svinjetine
150 g junetine
100 ml crvenog vina
2 lovorova lista
40 g parmezana
160 ml vode
so i biber po želji
Priprema:
U dubljem tiganju propržite sitno seckanu belu slaninu. Kada slanina pusti masnoću, izdinstajte povrće na njoj. Zatim dodajte izlomljeni lovorov list. Kada povrće poprimi zlatnožutu boju, dodajte mu obe vrste mesa, pa sve dinstajte na jakoj vatri. Dodajte crveno vino i nastavite da kuvate sve dok vino ne ispari. Zatim smanjite vatru i dodajte pire od paradajza (umesto pirea možete da dodati 2 paradajza blago skuvana i
očišćena od kožice i semena). Začinite jelo po ukusu i kuvajte na blagoj vatri još oko sat vremena, po potrebi dodajte malo vode. U posebnoj šerpi u ključaloj i blago posoljenoj vodi skuvajte taljatele. Ocedite ih i stavite u jednu činiju, preko njih dodajte sos od mesa, pospite sve parmezanom i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.
SPECIJALITET ZA SVE UKUĆANE Bolonjeze tart se lako pravi, a mnogo je ukusan
Nastavićete da pravite ovo jelo.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)