Tuna pljeskavice – brzinski ručak kada su vam bitni i vreme i zdravlje
Pljeskavice su jedno od omiljenih jela na našim prostorima i spremaju se uglavnom od mesa, alu ukoliko volite tunjevinu, ovaj recept će vam se sigurno dopasti.
Pljeskavice od tunjevine
Sastojci:
3 konzerve tunjevine u salamuri
2 jaja
2 kašičice limunovog soka
10 kašika prezli
3 kašike tvrdog sira
1 mali crveni luk
1 velika šargarepa
so i biber
3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 krastavac
100 g mocarele
180 ml pavlake 12% m.m.
Priprema:
U činiji umutite jaja i limunov sok. U dobijenu smesu umešajte prezle i parmezan. Dodajte tunjevinu, seckani luk i rendanu šargarepu. Mešajte dok se smesa ne sjedini i začinite po sopstvenom ukusu solju i biberom. Rukama formirajte otprilike 8 pljeskavica. Zagrejte malo ulja u tiganju na srednjoj vatri i pržite pljeskavice oko 5 minuta sa svake strane. Pljeskavice možete poslužiti u lepinji, sa dodatkom kajmaka, sira i krastavca, kao pljeskavice ili sa krompirom i blitvom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MAĐARSKA PASTA Savršen spoj testenine sa mesom i povrćem, za prave gurmane
Slasno jelo oduševiće i one izbirljive.
NAJČEŠĆA GREŠKA KADA KUVATE KAFU Zato je gorka i lošeg ukusa
Ovu grešku prave mnogi i zato kafa ima loš ukus, proverite da li i vi ovako kuvate.
TIRAMISU Desert sa kafom za prave sladokusce, a pomera granice dobrog ukusa
Sočni desert raspametiće i one izbirljive.
KOLIKO DUGO SMETE DA PILETINU DRŽITE U FRIŽIDERU? Ako izgleda ovako znajte da se pokvarila
Ako i vi postavljajte pitanje koliko piletina dugo sme da ostane u frižideru, evo odgovora.
EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti
Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.
Komentari (0)