Tuna pljeskavice – brzinski ručak kada su vam bitni i vreme i zdravlje

alo.rs/I. V.

12:00

Sezonski recepti 0

Pljeskavice su jedno od omiljenih jela na našim prostorima i spremaju se uglavnom od mesa, alu ukoliko volite tunjevinu, ovaj recept će vam se sigurno dopasti.

Tuna pljeskavice – brzinski ručak kada su vam bitni i vreme i zdravlje
Shutterstock

 

Pljeskavice od tunjevine

Sastojci:

3 konzerve tunjevine u salamuri

2 jaja

2 kašičice limunovog soka

10 kašika prezli

3 kašike tvrdog sira

1 mali crveni luk

1 velika šargarepa

so i biber

3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja

1 krastavac

100 g mocarele

180 ml pavlake 12% m.m.

Priprema:

U činiji umutite jaja i limunov sok. U dobijenu smesu umešajte prezle i parmezan. Dodajte tunjevinu, seckani luk i rendanu šargarepu. Mešajte dok se smesa ne sjedini i začinite po sopstvenom ukusu solju i biberom. Rukama formirajte otprilike 8 pljeskavica. Zagrejte malo ulja u tiganju na srednjoj vatri i pržite pljeskavice oko 5 minuta sa svake strane. Pljeskavice možete poslužiti u lepinji, sa dodatkom kajmaka, sira i krastavca, kao pljeskavice ili sa krompirom i blitvom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

empanada

EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti

13:00

20 maj, 2024

Sezonski recepti

Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.

Komentari (0)

Loading