Tuna pljeskavice – brzinski ručak kada su vam bitni i vreme i zdravlje
Pljeskavice su jedno od omiljenih jela na našim prostorima i spremaju se uglavnom od mesa, alu ukoliko volite tunjevinu, ovaj recept će vam se sigurno dopasti.
Pljeskavice od tunjevine
Sastojci:
3 konzerve tunjevine u salamuri
2 jaja
2 kašičice limunovog soka
10 kašika prezli
3 kašike tvrdog sira
1 mali crveni luk
1 velika šargarepa
so i biber
3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 krastavac
100 g mocarele
180 ml pavlake 12% m.m.
Priprema:
U činiji umutite jaja i limunov sok. U dobijenu smesu umešajte prezle i parmezan. Dodajte tunjevinu, seckani luk i rendanu šargarepu. Mešajte dok se smesa ne sjedini i začinite po sopstvenom ukusu solju i biberom. Rukama formirajte otprilike 8 pljeskavica. Zagrejte malo ulja u tiganju na srednjoj vatri i pržite pljeskavice oko 5 minuta sa svake strane. Pljeskavice možete poslužiti u lepinji, sa dodatkom kajmaka, sira i krastavca, kao pljeskavice ili sa krompirom i blitvom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
KRMENADLE U SOSU OD CRNOG LUKA Saftaste i aromatične, a meso se lepi za prste
Samo dodajte prilog po želji.
Komentari (0)