Tuna pljeskavice – brzinski ručak kada su vam bitni i vreme i zdravlje
Pljeskavice su jedno od omiljenih jela na našim prostorima i spremaju se uglavnom od mesa, alu ukoliko volite tunjevinu, ovaj recept će vam se sigurno dopasti.
Pljeskavice od tunjevine
Sastojci:
3 konzerve tunjevine u salamuri
2 jaja
2 kašičice limunovog soka
10 kašika prezli
3 kašike tvrdog sira
1 mali crveni luk
1 velika šargarepa
so i biber
3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 krastavac
100 g mocarele
180 ml pavlake 12% m.m.
Priprema:
U činiji umutite jaja i limunov sok. U dobijenu smesu umešajte prezle i parmezan. Dodajte tunjevinu, seckani luk i rendanu šargarepu. Mešajte dok se smesa ne sjedini i začinite po sopstvenom ukusu solju i biberom. Rukama formirajte otprilike 8 pljeskavica. Zagrejte malo ulja u tiganju na srednjoj vatri i pržite pljeskavice oko 5 minuta sa svake strane. Pljeskavice možete poslužiti u lepinji, sa dodatkom kajmaka, sira i krastavca, kao pljeskavice ili sa krompirom i blitvom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)