Umesto antibiotika napravite supu od sremuša koji trenutno vlada po pijacama a ima ga i u obližnjoj šumi
Pijaca je prepuna sremuša, poznatog i kao medveđi luk.
Supa od sremuša
Sastojci:
100 g divljeg crnog luka
2-3 krompira
1 šargarepa
500-600 ml vode
200 ml pavlake za kuvanje
1 kockica putera
mešavina začina
so, biber
Priprema:
Otopiti putera i dodajte narezani krompir i šargarepu. Posolite, zalijte temeljcem od povrća ili vodom i lagano kuvajte. Pred kraj kuvanja dodati narezani divlji luk i kuvati nekoliko minuta. Začin. Povrće usitnite štapnim mikserom, sipajte pavlaku za kuvanje i prokuvajte. Sipajte temeljac ili vodu u zavisnosti od toga koliko želite da supa bude gusta. Supu ukrasite kremom i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)