Savršeno za doručak, ručak ili večeru ROLAT OD BLITVE sa šunkom i spanaćem koji obožavaju svi odreda
Rolat s blitvom je vrlo ukusno i efektno hladno predjelo ili lagana večera. Ako ne volite blitvu, zamenite je mladim spanaćem.
Rolat od mlade blitve sa šunkom i sirom
Sastojci:
Za testo:
4 jaja
30 g putera
70 g oštrog brašna
1 kašičica praška za pecivo
250 g očišćene blitve
1 kašičica soli
1/3 kašičice bibera
Za fil:
400 g kremastog sira (ili običan pomešan s pavlakom)
200 g šunke
so
Priprema:
Listove blitve očistite od debelih žilica, operite i stavite u prokuvanu slanu vodu. Nakon ključanja kuvajte 3 minuta, ocedite, ohladite i isecite na sitne komade. Umutite mikserom belanca sobne temperature i so. Žumanca izmiksajte varjačom i dodajte navedene suve sastojke, otopljeni puter i naseckanu blitvu. Smesu sipajte u pleh veličine rerne obložen pek-papirom i pecite na 180 stepeni 15-20 minuta. Pečeni biskvit prebacite na vlažnu kuhinjsku krpu i urolajte. Kad se ohladit odmotajte, premažite sirom, posolite i poređajte kriške šunke. Umotajte u rolnu i ostavite u frižideru nekoliko sati.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)