Savršeno za doručak, ručak ili večeru ROLAT OD BLITVE sa šunkom i spanaćem koji obožavaju svi odreda
Rolat s blitvom je vrlo ukusno i efektno hladno predjelo ili lagana večera. Ako ne volite blitvu, zamenite je mladim spanaćem.
Rolat od mlade blitve sa šunkom i sirom
Sastojci:
Za testo:
4 jaja
30 g putera
70 g oštrog brašna
1 kašičica praška za pecivo
250 g očišćene blitve
1 kašičica soli
1/3 kašičice bibera
Za fil:
400 g kremastog sira (ili običan pomešan s pavlakom)
200 g šunke
so
Priprema:
Listove blitve očistite od debelih žilica, operite i stavite u prokuvanu slanu vodu. Nakon ključanja kuvajte 3 minuta, ocedite, ohladite i isecite na sitne komade. Umutite mikserom belanca sobne temperature i so. Žumanca izmiksajte varjačom i dodajte navedene suve sastojke, otopljeni puter i naseckanu blitvu. Smesu sipajte u pleh veličine rerne obložen pek-papirom i pecite na 180 stepeni 15-20 minuta. Pečeni biskvit prebacite na vlažnu kuhinjsku krpu i urolajte. Kad se ohladit odmotajte, premažite sirom, posolite i poređajte kriške šunke. Umotajte u rolnu i ostavite u frižideru nekoliko sati.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)