ZVEZDA USKRŠNJEG STOLA Kad probate parčence ove PITE SA SPANAĆEM, stalno ćete maštati o njoj
Nema razvlačenja testa, a hrskavi ukus kao i kod svake druge pite je zagarantovan
Lisnata pita sa spanaćem
Sastojci:
500 g lisnatog testa
500 g skuvanog spanaća
500 g sitnog belog sira
2 čena belog luka
100 g rendanog kačkavalja
6 jaja
so, biber
Priprema:
Spanać skuvajte u posoljenoj vodi i ocedite, a kad se ohladi, sitno ga iseckajte. Pomešajte sitno seckani beli luk, spanać, sitni sir i rendani kačkavalj, 2 umućena jajeta (odvojte malo da imate da premažete na kraju), so i biber. Nauljite kalup prečnika 26 cm i stavite polovinu lisnatog testa tako da malo viri preko krajeva kalupa. Donji deo testa izbockajte viljuškom da ne naraste tokom pečenja. Prespite mešavinu sira i spanać u kalup preko testa. Sve poravnajte, ali napravite 4 udubljenja u koje ćete izručiti ona 4 preostala jajeta - jedno jaje po osobi. Odozgo pažljivo stavite drugu polovinu testa, a zatim preklopite i stisnite krajeve oba testa. Ako vam se učini da će vam preostati testa, napravite ukrase i poslažite preko pite. Odozgo premažite onim ostatkom jajeta, umućenim s malo mleka.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)