ZVEZDA USKRŠNJEG STOLA Kad probate parčence ove PITE SA SPANAĆEM, stalno ćete maštati o njoj
Nema razvlačenja testa, a hrskavi ukus kao i kod svake druge pite je zagarantovan
Lisnata pita sa spanaćem
Sastojci:
500 g lisnatog testa
500 g skuvanog spanaća
500 g sitnog belog sira
2 čena belog luka
100 g rendanog kačkavalja
6 jaja
so, biber
Priprema:
Spanać skuvajte u posoljenoj vodi i ocedite, a kad se ohladi, sitno ga iseckajte. Pomešajte sitno seckani beli luk, spanać, sitni sir i rendani kačkavalj, 2 umućena jajeta (odvojte malo da imate da premažete na kraju), so i biber. Nauljite kalup prečnika 26 cm i stavite polovinu lisnatog testa tako da malo viri preko krajeva kalupa. Donji deo testa izbockajte viljuškom da ne naraste tokom pečenja. Prespite mešavinu sira i spanać u kalup preko testa. Sve poravnajte, ali napravite 4 udubljenja u koje ćete izručiti ona 4 preostala jajeta - jedno jaje po osobi. Odozgo pažljivo stavite drugu polovinu testa, a zatim preklopite i stisnite krajeve oba testa. Ako vam se učini da će vam preostati testa, napravite ukrase i poslažite preko pite. Odozgo premažite onim ostatkom jajeta, umućenim s malo mleka.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
ŠOPSKA SALATA Idealna za vrele dane, a voli je ceo Balkan
Dobila je naziv po Šopima, pripadnicima južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.
KRILCA U ČILI SOSU Aromatična i pikantna, za izbirljive i one koji obožavaju ljuto
Neodoljivi spoj piletine i ljutog čili sosa, za pravo uživanje.
EVO ŠTA ĆE SE DESITI AKO NE PIJETE DOVOLJNO VODE Može da bude ozbiljno, zato bolje napunite čašu
Svakodnevna hidratacija neophodna je za pravilno funkcionisanje celog organizma, a premali unos vode može da utiče na zdravlje.
RECEPT DANA: POSNA REFORMA Raskošna poslastica koja je istog ukusa kao original, za sve važne događaje
Klasik srpske kuhinje sa čokoladom i orasima.
PASTA AMATRIĆIJANA U savršenom spoju sa slaninom i parmezanom, svaki zalogaj je gurmanski raj
Slasna i kremasta, polizaćete i tanjir koliko je ukusna.
Komentari (0)