ZVEZDA USKRŠNJEG STOLA Kad probate parčence ove PITE SA SPANAĆEM, stalno ćete maštati o njoj
Nema razvlačenja testa, a hrskavi ukus kao i kod svake druge pite je zagarantovan
Lisnata pita sa spanaćem
Sastojci:
500 g lisnatog testa
500 g skuvanog spanaća
500 g sitnog belog sira
2 čena belog luka
100 g rendanog kačkavalja
6 jaja
so, biber
Priprema:
Spanać skuvajte u posoljenoj vodi i ocedite, a kad se ohladi, sitno ga iseckajte. Pomešajte sitno seckani beli luk, spanać, sitni sir i rendani kačkavalj, 2 umućena jajeta (odvojte malo da imate da premažete na kraju), so i biber. Nauljite kalup prečnika 26 cm i stavite polovinu lisnatog testa tako da malo viri preko krajeva kalupa. Donji deo testa izbockajte viljuškom da ne naraste tokom pečenja. Prespite mešavinu sira i spanać u kalup preko testa. Sve poravnajte, ali napravite 4 udubljenja u koje ćete izručiti ona 4 preostala jajeta - jedno jaje po osobi. Odozgo pažljivo stavite drugu polovinu testa, a zatim preklopite i stisnite krajeve oba testa. Ako vam se učini da će vam preostati testa, napravite ukrase i poslažite preko pite. Odozgo premažite onim ostatkom jajeta, umućenim s malo mleka.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
KRMENADLE U SOSU OD CRNOG LUKA Saftaste i aromatične, a meso se lepi za prste
Samo dodajte prilog po želji.
Komentari (0)