ZVEZDA USKRŠNJEG STOLA Kad probate parčence ove PITE SA SPANAĆEM, stalno ćete maštati o njoj

alo.ts/I. V.

08:00

Sezonski recepti 0

Nema razvlačenja testa, a hrskavi ukus kao i kod svake druge pite je zagarantovan

ZVEZDA USKRŠNJEG STOLA Kad probate parčence ove PITE SA SPANAĆEM, stalno ćete maštati o njoj
Shutterstock

 

Lisnata pita sa spanaćem

Sastojci:

500 g lisnatog testa

500 g skuvanog spanaća

500 g sitnog belog sira

2 čena belog luka

100 g rendanog kačkavalja

6 jaja

so, biber

Priprema:

Spanać skuvajte u posoljenoj vodi i ocedite, a kad se ohladi, sitno ga iseckajte. Pomešajte sitno seckani beli luk, spanać, sitni sir i rendani kačkavalj, 2 umućena jajeta (odvojte malo da imate da premažete na kraju), so i biber. Nauljite kalup prečnika 26 cm i stavite polovinu lisnatog testa tako da malo viri preko krajeva kalupa. Donji deo testa izbockajte viljuškom da ne naraste tokom pečenja. Prespite mešavinu sira i spanać u kalup preko testa. Sve poravnajte, ali napravite 4 udubljenja u koje ćete izručiti ona 4 preostala jajeta - jedno jaje po osobi. Odozgo pažljivo stavite drugu polovinu testa, a zatim preklopite i stisnite krajeve oba testa. Ako vam se učini da će vam preostati testa, napravite ukrase i poslažite preko pite. Odozgo premažite onim ostatkom jajeta, umućenim s malo mleka.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.


 

 

šopska salata

ŠOPSKA SALATA Idealna za vrele dane, a voli je ceo Balkan

17:00

7 septembar, 2024

Sezonski recepti

Dobila je naziv po Šopima, pripadnicima južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.

Komentari (0)

Loading