Jednostavno se prave a kasnije i pojedu USKRŠNJI VENČIĆI OD TESTA
Obogatite svoju Uskršnju trpezu ovim venčićima od testa sa ofrabanim jajetom u sredini.
Ukrasni venčići
Sastojci (za 4 komada):
350 g glatkog brašna
1,5 kašičica suvog kvasca
1 kašičica šećera
1,5 kašičica soli
2 kašike svinjske masti
200 ml toplog mleka
1 jaje
4 obojena kuvana jaja
1 jaje razmućeno za premazivanje
Priprema:
Brašnu dodajte suvi kvasac, šećer i so te promešate. Dodajte mleko i jaje. Rukama promešajte i dodajte jaje. Mesite dok ne dobijete glatko testo. Pokrijte ga krpom i ostavite na toplom dok se ne udvostruči. Minimalno 1 sat! Testo podelite na četiri jednaka dela. Svaki podelite na tri dela i uvaljajte u valjak dužine 20 cm. Od tri valjka ispletite pletenicu i spojte u venčić. Ponovite s ostala tri komada testa. Venčiće postavite u posudu za pečenje koju ste obložili pek-papirom. Pažljivo u sredinu smestite obojeno kuvano jaje. Pokrijte venčiće krpom i ostavite još 1 sat na toplom da se dižu. Pre pečenja premažite razmućenim jajetom, samo pazite da ne nasete previše da vam ne bi potamnelo. Pecite na 180 stepeni 30 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni slatkiš kao osmišljen za slavsku trpezu, prste da poližete
Neodoljivi kolači u slatkom spoju sa orasima.
POSNA SARMA Slasno jelo sa pečurkama i pirinčem, zaboravićete da nedostaje meso
Savršene za početak Božićnog posta, a dugo će vas držati sitim.
NAJČOKOLADNIJI ROLAT Sa palačinkama i keksom, mekan kao duša, nema ko ga ne voli
Neodoljivi desert osvojiće sve sladokusce.
PASTA FAŽOLE Italijanski aromatični spoj testenine i pasulja koji budi sva čula
Čuveno jelo primorske, dalmatinske i italijanske kuhinje možete da pravite i leti i zimi, a svaki zalogaj je raj za nepca.
ISPOLIRAJTE SUDOPERU OVOM NAMIRNICOM Nije soda bikarbona, a sijaće se kao nova
Ako želite da se sudopera sija kao tek kupljena, primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)