Jednostavno se prave a kasnije i pojedu USKRŠNJI VENČIĆI OD TESTA
Obogatite svoju Uskršnju trpezu ovim venčićima od testa sa ofrabanim jajetom u sredini.
Ukrasni venčići
Sastojci (za 4 komada):
350 g glatkog brašna
1,5 kašičica suvog kvasca
1 kašičica šećera
1,5 kašičica soli
2 kašike svinjske masti
200 ml toplog mleka
1 jaje
4 obojena kuvana jaja
1 jaje razmućeno za premazivanje
Priprema:
Brašnu dodajte suvi kvasac, šećer i so te promešate. Dodajte mleko i jaje. Rukama promešajte i dodajte jaje. Mesite dok ne dobijete glatko testo. Pokrijte ga krpom i ostavite na toplom dok se ne udvostruči. Minimalno 1 sat! Testo podelite na četiri jednaka dela. Svaki podelite na tri dela i uvaljajte u valjak dužine 20 cm. Od tri valjka ispletite pletenicu i spojte u venčić. Ponovite s ostala tri komada testa. Venčiće postavite u posudu za pečenje koju ste obložili pek-papirom. Pažljivo u sredinu smestite obojeno kuvano jaje. Pokrijte venčiće krpom i ostavite još 1 sat na toplom da se dižu. Pre pečenja premažite razmućenim jajetom, samo pazite da ne nasete previše da vam ne bi potamnelo. Pecite na 180 stepeni 30 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)