Jednostavno se prave a kasnije i pojedu USKRŠNJI VENČIĆI OD TESTA
Obogatite svoju Uskršnju trpezu ovim venčićima od testa sa ofrabanim jajetom u sredini.
Ukrasni venčići
Sastojci (za 4 komada):
350 g glatkog brašna
1,5 kašičica suvog kvasca
1 kašičica šećera
1,5 kašičica soli
2 kašike svinjske masti
200 ml toplog mleka
1 jaje
4 obojena kuvana jaja
1 jaje razmućeno za premazivanje
Priprema:
Brašnu dodajte suvi kvasac, šećer i so te promešate. Dodajte mleko i jaje. Rukama promešajte i dodajte jaje. Mesite dok ne dobijete glatko testo. Pokrijte ga krpom i ostavite na toplom dok se ne udvostruči. Minimalno 1 sat! Testo podelite na četiri jednaka dela. Svaki podelite na tri dela i uvaljajte u valjak dužine 20 cm. Od tri valjka ispletite pletenicu i spojte u venčić. Ponovite s ostala tri komada testa. Venčiće postavite u posudu za pečenje koju ste obložili pek-papirom. Pažljivo u sredinu smestite obojeno kuvano jaje. Pokrijte venčiće krpom i ostavite još 1 sat na toplom da se dižu. Pre pečenja premažite razmućenim jajetom, samo pazite da ne nasete previše da vam ne bi potamnelo. Pecite na 180 stepeni 30 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)