Jednostavno se prave a kasnije i pojedu USKRŠNJI VENČIĆI OD TESTA

alo.rs/ I. V.

08:31

Sezonski recepti 0

Obogatite svoju Uskršnju trpezu ovim venčićima od testa sa ofrabanim jajetom u sredini.

Jednostavno se prave a kasnije i pojedu USKRŠNJI VENČIĆI OD TESTA
Shutterstock

 

Ukrasni venčići 

Sastojci (za 4 komada):

350 g glatkog brašna

1,5 kašičica suvog kvasca

1 kašičica šećera

1,5 kašičica soli

2 kašike svinjske masti

200 ml toplog mleka

1 jaje

4 obojena kuvana jaja

1 jaje razmućeno za premazivanje

Priprema:

Brašnu dodajte suvi kvasac, šećer i so te promešate. Dodajte mleko i jaje. Rukama promešajte i dodajte jaje. Mesite dok ne dobijete glatko testo. Pokrijte ga krpom i ostavite na toplom dok se ne udvostruči. Minimalno 1 sat! Testo podelite na četiri jednaka dela. Svaki podelite na tri dela i uvaljajte u valjak dužine 20 cm. Od tri valjka ispletite pletenicu i spojte u venčić. Ponovite s ostala tri komada testa. Venčiće postavite u posudu za pečenje koju ste obložili pek-papirom. Pažljivo u sredinu smestite obojeno kuvano jaje. Pokrijte venčiće krpom i ostavite još 1 sat na toplom da se dižu. Pre pečenja premažite razmućenim jajetom, samo pazite da ne nasete previše da vam ne bi potamnelo. Pecite na 180 stepeni 30 minuta.

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Komentari (0)

Loading