Jednostavno se prave a kasnije i pojedu USKRŠNJI VENČIĆI OD TESTA
Obogatite svoju Uskršnju trpezu ovim venčićima od testa sa ofrabanim jajetom u sredini.
Ukrasni venčići
Sastojci (za 4 komada):
350 g glatkog brašna
1,5 kašičica suvog kvasca
1 kašičica šećera
1,5 kašičica soli
2 kašike svinjske masti
200 ml toplog mleka
1 jaje
4 obojena kuvana jaja
1 jaje razmućeno za premazivanje
Priprema:
Brašnu dodajte suvi kvasac, šećer i so te promešate. Dodajte mleko i jaje. Rukama promešajte i dodajte jaje. Mesite dok ne dobijete glatko testo. Pokrijte ga krpom i ostavite na toplom dok se ne udvostruči. Minimalno 1 sat! Testo podelite na četiri jednaka dela. Svaki podelite na tri dela i uvaljajte u valjak dužine 20 cm. Od tri valjka ispletite pletenicu i spojte u venčić. Ponovite s ostala tri komada testa. Venčiće postavite u posudu za pečenje koju ste obložili pek-papirom. Pažljivo u sredinu smestite obojeno kuvano jaje. Pokrijte venčiće krpom i ostavite još 1 sat na toplom da se dižu. Pre pečenja premažite razmućenim jajetom, samo pazite da ne nasete previše da vam ne bi potamnelo. Pecite na 180 stepeni 30 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
GENIJALAN TRIK ZA ČIŠĆENJE RERNE Odmašćava rešetke u trenu, a nije soda bikarbona
Primenite ovaj jednostavni trik i očistite rernu bez ribanja i struganja.
MINESTRONE ČORBA Donosimo vam originalni recept za čuveni italijanski specijalitet
Minestrone ili u prevodu "velika supa", bila je omiljena i kod starih Rimljana.
ŠTRUDLA SA ORASIMA Po receptu baka Mire, mekana i sočna, za sve prilike
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
DOMAĆE SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE SUDOPERE Blistaće se kao nova, a prijatno će mirisati cela kuhinja
Očistite sudoperu na potpuno prirodan način, bez hemije.
CVEKLA Najbolja salata za kišne dane, jača imunitet u trenu, a ukusa koji priča priče
Zdrava i ukusna slana zimnica oboriće s nogu sve koji budu probali.
Komentari (0)