Klasičan recept za obične ĆUFTE S MAKARONIMA serviran tako da oduševi svu decu
Uskrs je vreme kada se porodica okuplja oko zajedničkog ručka a ovaj jednostavni recept pretvara obične ćufte sa testom u dečje oduševljenje i radost.
Pilići u gnezdu od špageta
Sastojci:
400 g špageta
300 ml paradajz pelata
300 g mlevene govedine
100 g prezli
100 g rendanog kačkavalja
1 kašika peršuna
4 kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja
2 čena belog luka
1 kašika brašna
so, biber
Priprema:
Za ćufte pomešajte meso, rendani kačkavalj, prezle, sitno seckan peršun i čen sitno iseckanog belog luka. Posolite, pobiberite i rukama oblikujte ćufte. Pažljivo ih uvaljajte u brašno i propržite na ulju da se uhvati korica. U drugom tiganju na ulju propržite drugi čen, ubacite pelat i prokuvajte 5 minuta. Posolite, pobiberite, ubacite ćufte i kuvajte još 5 minuta. Ključalu vodu posolite i u njoj skuvajte špagete prema uputstvu. Ocedite je i napravite gnezda. Dodajte ćufte kojima ćete od sira i bibera napraviti oči, a od šargarepe kljunove.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
AKO ŽELITE DA FAŠIRANE ŠNICLE BUDU SOČNE NEMOJTE DA RADITE OVO Ovako prave turski kuvari, a uvek ispadnu neodoljive
Primenite ove jednostavne trikove turskih kuvara i uživajte u savršenom ručku.
ČORBA OD SOČIVA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a govori 1000 jezika
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete biti gladni satima.
KAKO DA HLEB BUDE SVEŽ DANIMA Primenite neki od ovih 5 trikova i biće mekan kao pamuk
Ako hleb već sutra postane tvrd, primenite neki od navedenih trikova, biće kao tek kupljen.
Komentari (0)