Klasičan recept za obične ĆUFTE S MAKARONIMA serviran tako da oduševi svu decu
Uskrs je vreme kada se porodica okuplja oko zajedničkog ručka a ovaj jednostavni recept pretvara obične ćufte sa testom u dečje oduševljenje i radost.
Pilići u gnezdu od špageta
Sastojci:
400 g špageta
300 ml paradajz pelata
300 g mlevene govedine
100 g prezli
100 g rendanog kačkavalja
1 kašika peršuna
4 kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja
2 čena belog luka
1 kašika brašna
so, biber
Priprema:
Za ćufte pomešajte meso, rendani kačkavalj, prezle, sitno seckan peršun i čen sitno iseckanog belog luka. Posolite, pobiberite i rukama oblikujte ćufte. Pažljivo ih uvaljajte u brašno i propržite na ulju da se uhvati korica. U drugom tiganju na ulju propržite drugi čen, ubacite pelat i prokuvajte 5 minuta. Posolite, pobiberite, ubacite ćufte i kuvajte još 5 minuta. Ključalu vodu posolite i u njoj skuvajte špagete prema uputstvu. Ocedite je i napravite gnezda. Dodajte ćufte kojima ćete od sira i bibera napraviti oči, a od šargarepe kljunove.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNA SARMA Slasno jelo sa pečurkama i pirinčem, zaboravićete da nedostaje meso
Savršene za početak Božićnog posta, a dugo će vas držati sitim.
NAJČOKOLADNIJI ROLAT Sa palačinkama i keksom, mekan kao duša, nema ko ga ne voli
Neodoljivi desert osvojiće sve sladokusce.
PASTA FAŽOLE Italijanski aromatični spoj testenine i pasulja koji budi sva čula
Čuveno jelo primorske, dalmatinske i italijanske kuhinje možete da pravite i leti i zimi, a svaki zalogaj je raj za nepca.
ISPOLIRAJTE SUDOPERU OVOM NAMIRNICOM Nije soda bikarbona, a sijaće se kao nova
Ako želite da se sudopera sija kao tek kupljena, primenite ovaj jednostavni trik.
PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Sočno jelo u pikantnom umaku za prave gurmane
Gvatemala je država Srednje Amerike na čijoj se teritoriji nalazilo središte civilizacije naroda Maja koji su zajedno sa Špancima inspirisali hranu i kulturu naroda Gvatemale. Danas se u njihovoj hrani osećaju i note afričke i karipske kuhinje, prvenstveno u začinima i neretko ljutoj hrani. Pepijan piletina, tradicionalno jelo Gvatemale, predstavlja prženu ili kuvanu piletinu u bogatom umaku koji je zapravo glavni deo ovog recepta.
Komentari (0)