Klasičan recept za obične ĆUFTE S MAKARONIMA serviran tako da oduševi svu decu

alo.rs/I. V.

14:00

Sezonski recepti 0

Uskrs je vreme kada se porodica okuplja oko zajedničkog ručka a ovaj jednostavni recept pretvara obične ćufte sa testom u dečje oduševljenje i radost.

Klasičan recept za obične ĆUFTE S MAKARONIMA serviran tako da oduševi svu decu
Shutterstock

 

Pilići u gnezdu od špageta

Sastojci:

400 g špageta

300 ml paradajz pelata

300 g mlevene govedine

100 g prezli

100 g rendanog kačkavalja

1 kašika peršuna

4 kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja

2 čena belog luka

1 kašika brašna

so, biber

Priprema:

Za ćufte pomešajte meso, rendani kačkavalj, prezle, sitno seckan peršun i čen sitno iseckanog belog luka. Posolite, pobiberite i rukama oblikujte ćufte. Pažljivo ih uvaljajte u brašno i propržite na ulju da se uhvati korica. U drugom tiganju na ulju propržite drugi čen, ubacite pelat i prokuvajte 5 minuta. Posolite, pobiberite, ubacite ćufte i kuvajte još 5 minuta. Ključalu vodu posolite i u njoj skuvajte špagete prema uputstvu. Ocedite je i napravite gnezda. Dodajte ćufte kojima ćete od sira i bibera napraviti oči, a od šargarepe kljunove.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 
pepijan piletina

PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Sočno jelo u pikantnom umaku za prave gurmane

13:00

26 novembar, 2024

Sezonski recepti

Gvatemala je država Srednje Amerike na čijoj se teritoriji nalazilo središte civilizacije naroda Maja koji su zajedno sa Špancima inspirisali hranu i kulturu naroda Gvatemale. Danas se u njihovoj hrani osećaju i note afričke i karipske kuhinje, prvenstveno u začinima i neretko ljutoj hrani. Pepijan piletina, tradicionalno jelo Gvatemale, predstavlja prženu ili kuvanu piletinu u bogatom umaku koji je zapravo glavni deo ovog recepta.

Komentari (0)

Loading