KREM ČORBA OD TIKVICA Začinjeno toplo jelo prelepog ukusa
Iznenadite goste drugačijim predjelom.
Sastojci:
2 manje tikvice
prstohvat mlevenog kima
prstohvat mlevenog muskatnog oraščića
1 kašika iseckanog vlašca
1 kašičica iseckanog peršuna
1 kašičica iseckane mirođije
1 l bujona od povrća
1 pavlaka za kuvanje
2 kašike rendanog parmezana
1 čen belog luka
1 crni luk
1 kašika brašna
2 kriške starog hleba
Priprema: Crni luk iseckati i prodinstati na maslinovom ulju. Dodati iseckane tikvice i dinstati dok malo omekšaju. Sipati bujon i kuvati dok tikvice potpuno omekšaju. Pomešati pavlaku za kuvanje sa brašnom, dodati kim, muskatni oraščić, peršun, mirođiju, vlašac, sitno iseckan beli luk i parmezan. Skloniti tikvice s ringle i izmiksati štapnim mikserom. Dodati pavlaku sa začinima i vratiti da se kuva još 5 minuta. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Kriške hleba iseći na kockice i propržiti na malo ulja dok porumene. Pre služenja staviti u supu.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)