KREM ČORBA OD TIKVICA Začinjeno toplo jelo prelepog ukusa

Trpeza/ V.V.

15:02

Sezonski recepti 0

Iznenadite goste drugačijim predjelom.

KREM ČORBA OD TIKVICA Začinjeno toplo jelo prelepog ukusa
Shutterstock

Sastojci:

2 manje tikvice

prstohvat mlevenog kima

prstohvat mlevenog muskatnog oraščića

1 kašika iseckanog vlašca

1 kašičica iseckanog peršuna

1 kašičica iseckane mirođije

1 l bujona od povrća

1 pavlaka za kuvanje

2 kašike rendanog parmezana

1 čen belog luka

1 crni luk

1 kašika brašna

2 kriške starog hleba

Priprema: Crni luk iseckati i prodinstati na maslinovom ulju. Dodati iseckane tikvice i dinstati dok malo omekšaju. Sipati bujon i kuvati dok tikvice potpuno omekšaju. Pomešati pavlaku za kuvanje sa brašnom, dodati kim, muskatni oraščić, peršun, mirođiju, vlašac, sitno iseckan beli luk i parmezan. Skloniti tikvice s ringle i izmiksati štapnim mikserom. Dodati pavlaku sa začinima i vratiti da se kuva još 5 minuta. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Kriške hleba iseći na kockice i propržiti na malo ulja dok porumene. Pre služenja staviti u supu.

pogačice

CAKANINE BRZE POGAČICE NIKO NE ODBIJA Sir se topi u ustima, a nestaju sa stola odmah

15:15

13 maj, 2024

Sezonski recepti

Dragica Radosavljević, poznata pod umetničkim imenom Cakana, već godinama je deo srpske umetničke i muzičke scene, a svojim raskošnim glasom postavila je standarde mnogim novim mladim pevačima. Srpska pevačica narodne, izvorne i folk muzike vodi računa o ishrani, a na račun zavidne linije dobija brojne komplimente, pa je teško poverovati da ima troje unučadi i odraslu ćerku Mariju. Pre nekoliko godina podelila je ovaj recept za preukusne pogačice sa sirom, koje se jednostavno pripremaju, a nestaće sa stola čim se postave.

Komentari (0)

Loading