KREM ČORBA OD TIKVICA Začinjeno toplo jelo prelepog ukusa
Iznenadite goste drugačijim predjelom.
Sastojci:
2 manje tikvice
prstohvat mlevenog kima
prstohvat mlevenog muskatnog oraščića
1 kašika iseckanog vlašca
1 kašičica iseckanog peršuna
1 kašičica iseckane mirođije
1 l bujona od povrća
1 pavlaka za kuvanje
2 kašike rendanog parmezana
1 čen belog luka
1 crni luk
1 kašika brašna
2 kriške starog hleba
Priprema: Crni luk iseckati i prodinstati na maslinovom ulju. Dodati iseckane tikvice i dinstati dok malo omekšaju. Sipati bujon i kuvati dok tikvice potpuno omekšaju. Pomešati pavlaku za kuvanje sa brašnom, dodati kim, muskatni oraščić, peršun, mirođiju, vlašac, sitno iseckan beli luk i parmezan. Skloniti tikvice s ringle i izmiksati štapnim mikserom. Dodati pavlaku sa začinima i vratiti da se kuva još 5 minuta. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Kriške hleba iseći na kockice i propržiti na malo ulja dok porumene. Pre služenja staviti u supu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)