KREM ČORBA OD TIKVICA Začinjeno toplo jelo prelepog ukusa
Iznenadite goste drugačijim predjelom.
Sastojci:
2 manje tikvice
prstohvat mlevenog kima
prstohvat mlevenog muskatnog oraščića
1 kašika iseckanog vlašca
1 kašičica iseckanog peršuna
1 kašičica iseckane mirođije
1 l bujona od povrća
1 pavlaka za kuvanje
2 kašike rendanog parmezana
1 čen belog luka
1 crni luk
1 kašika brašna
2 kriške starog hleba
Priprema: Crni luk iseckati i prodinstati na maslinovom ulju. Dodati iseckane tikvice i dinstati dok malo omekšaju. Sipati bujon i kuvati dok tikvice potpuno omekšaju. Pomešati pavlaku za kuvanje sa brašnom, dodati kim, muskatni oraščić, peršun, mirođiju, vlašac, sitno iseckan beli luk i parmezan. Skloniti tikvice s ringle i izmiksati štapnim mikserom. Dodati pavlaku sa začinima i vratiti da se kuva još 5 minuta. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Kriške hleba iseći na kockice i propržiti na malo ulja dok porumene. Pre služenja staviti u supu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)