BRZI RUČAK PRSTE DA POLIŽEŠ Piletina s povćem i testeninom zapečena i rerni
Pošto su svi sastojci već unapred termički obrađeni, pečenje ovog jela neće vam oduzeti previše vremena već ga je potrebno tek lagano zapeći kako bi se sir rastopio na najslasniji mogući način.
Piletina i povrće zapečeni u rerni
Sastojci:
1 pileća prsa
1 kašika ulja
2 šolje testenine
260 g bundeve
1 šolja graška
1 šolja brokolija
1 šolja paradajz sosa
1 šaka parmezana bosiljak
so, biber
Priprema:
Na malo ulja propržiti začinjene pileći file. Ostavite da se ohlade, a zatim isecite na komade. Skuvajte testeninu u slanoj vodi. U drugoj posudi kuvajte tikvu isečenu na kockice 10 minuta, pa dodajte grašak i brokoli. Kuvajte ih još minut-dva ili dok ne omekšaju. Zagrejte rernu na 180 stpeni. Prebacite mešanu testeninu, paradajz sos, piletinu, povrće i bosiljak u posudu za rernu. Pospite sirom i pecite oko 15 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)