BRZI RUČAK PRSTE DA POLIŽEŠ Piletina s povćem i testeninom zapečena i rerni
Pošto su svi sastojci već unapred termički obrađeni, pečenje ovog jela neće vam oduzeti previše vremena već ga je potrebno tek lagano zapeći kako bi se sir rastopio na najslasniji mogući način.
Piletina i povrće zapečeni u rerni
Sastojci:
1 pileća prsa
1 kašika ulja
2 šolje testenine
260 g bundeve
1 šolja graška
1 šolja brokolija
1 šolja paradajz sosa
1 šaka parmezana bosiljak
so, biber
Priprema:
Na malo ulja propržiti začinjene pileći file. Ostavite da se ohlade, a zatim isecite na komade. Skuvajte testeninu u slanoj vodi. U drugoj posudi kuvajte tikvu isečenu na kockice 10 minuta, pa dodajte grašak i brokoli. Kuvajte ih još minut-dva ili dok ne omekšaju. Zagrejte rernu na 180 stpeni. Prebacite mešanu testeninu, paradajz sos, piletinu, povrće i bosiljak u posudu za rernu. Pospite sirom i pecite oko 15 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)