BRZI RUČAK PRSTE DA POLIŽEŠ Piletina s povćem i testeninom zapečena i rerni
Pošto su svi sastojci već unapred termički obrađeni, pečenje ovog jela neće vam oduzeti previše vremena već ga je potrebno tek lagano zapeći kako bi se sir rastopio na najslasniji mogući način.
Piletina i povrće zapečeni u rerni
Sastojci:
1 pileća prsa
1 kašika ulja
2 šolje testenine
260 g bundeve
1 šolja graška
1 šolja brokolija
1 šolja paradajz sosa
1 šaka parmezana bosiljak
so, biber
Priprema:
Na malo ulja propržiti začinjene pileći file. Ostavite da se ohlade, a zatim isecite na komade. Skuvajte testeninu u slanoj vodi. U drugoj posudi kuvajte tikvu isečenu na kockice 10 minuta, pa dodajte grašak i brokoli. Kuvajte ih još minut-dva ili dok ne omekšaju. Zagrejte rernu na 180 stpeni. Prebacite mešanu testeninu, paradajz sos, piletinu, povrće i bosiljak u posudu za rernu. Pospite sirom i pecite oko 15 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
Komentari (0)