BRZI RUČAK PRSTE DA POLIŽEŠ Piletina s povćem i testeninom zapečena i rerni

alo.rs/I. V.

17:30

Sezonski recepti 0

Pošto su svi sastojci već unapred termički obrađeni, pečenje ovog jela neće vam oduzeti previše vremena već ga je potrebno tek lagano zapeći kako bi se sir rastopio na najslasniji mogući način.

BRZI RUČAK PRSTE DA POLIŽEŠ Piletina s povćem i testeninom zapečena i rerni
Shutterstock

 

Piletina i povrće zapečeni u rerni

Sastojci:

1 pileća prsa

1 kašika ulja

2 šolje testenine

260 g bundeve

1 šolja graška

1 šolja brokolija

1 šolja paradajz sosa

1 šaka parmezana bosiljak

so, biber

Priprema:

Na malo ulja propržiti začinjene pileći file. Ostavite da se ohlade, a zatim isecite na komade. Skuvajte testeninu u slanoj vodi. U drugoj posudi kuvajte tikvu isečenu na kockice 10 minuta, pa dodajte grašak i brokoli. Kuvajte ih još minut-dva ili dok ne omekšaju. Zagrejte rernu na 180 stpeni. Prebacite mešanu testeninu, paradajz sos, piletinu, povrće i bosiljak u posudu za rernu. Pospite sirom i pecite oko 15 minuta.
 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

Komentari (0)

Loading