Kad nemate vremena za sebe, OMLET U PECIVU može da bude brzinski ručak
Ako obožavate jaja, ali nemate vremena da sednetei i pojedeteiih na miru, ovo je odličan recept za vas.
Omlet u pecivu
Sastojci:
2 velika jaja
1 paprika, seckana
1/2 luka, seckane
2 kašike putera
2 kašike mleka
1 list topljenog sira ili rendanog sira
so, biber
pecivo
dodaci po želji: zelena salata, paradajz...
Priprema:
Dodajte kašiku putera u tiganj i stavite na srednju vatru. Kada se istopi, dodajte luk i biber. Dinstajte dva do tri minuta, a zatim ih sklonite na tanjir sa strane. U posebnoj činiji umutite jaja, mleko, so i biber po ukusu. U tiganj dodajte još jednu kašiku putera, pa kada se otopi, u šerpu sipajte jaja. Tanje, spoljašnje delove omleta nežno gurnite prema unutra tako da ostatak nekuvanih jaja dospe na vruću površinu tiganja. Kada se površina omleta zgusne i nema vidljivih tekućih jaja, u sredinu omleta dodajte biber i luk i prekrijte ih listom sira ili rendanim sirom. Presavijte omlet i stavite ga u pecivo. Ako želite, dodajte još dodataka.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)