PROLEĆNA SUPA OD PRAZILUKA od kojeg nam ide voda na usta
Praziluka ima sve više po tezgama a ovo je jedan od recepata koji obožavamo.
Čorba od praziluka
Sastojci:
2 veća praziluka
4 krompira
1 crni luk
500 ml biljnog ili mesnog bujona
500 ml vode
2 kašike maslinovog ulja
so, biber
Priprema:
Praziluk očistite i isecite ga. Krompir oljuštite i isecite na kockice. U posudi u kojoj ćete kuvati supu zagrejte maslinovo ulje i na njemu propržite seckani crveni luk. Dodajte praziluk, krompir isečen i sve zalijte bujonom i vodom. Posolite i pobiberite po ukusu i ostavite da se kuva. Kada je krompir skuvan, štapnim mikserom ili blenderom umutite supu u pire. Još jednom prokuvati i po potrebi još začiniti. Poslužite supu sa svežim hlebom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)