PROLEĆNA SUPA OD PRAZILUKA od kojeg nam ide voda na usta
Praziluka ima sve više po tezgama a ovo je jedan od recepata koji obožavamo.
Čorba od praziluka
Sastojci:
2 veća praziluka
4 krompira
1 crni luk
500 ml biljnog ili mesnog bujona
500 ml vode
2 kašike maslinovog ulja
so, biber
Priprema:
Praziluk očistite i isecite ga. Krompir oljuštite i isecite na kockice. U posudi u kojoj ćete kuvati supu zagrejte maslinovo ulje i na njemu propržite seckani crveni luk. Dodajte praziluk, krompir isečen i sve zalijte bujonom i vodom. Posolite i pobiberite po ukusu i ostavite da se kuva. Kada je krompir skuvan, štapnim mikserom ili blenderom umutite supu u pire. Još jednom prokuvati i po potrebi još začiniti. Poslužite supu sa svežim hlebom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MAĐARSKA PASTA Savršen spoj testenine sa mesom i povrćem, za prave gurmane
Slasno jelo oduševiće i one izbirljive.
NAJČEŠĆA GREŠKA KADA KUVATE KAFU Zato je gorka i lošeg ukusa
Ovu grešku prave mnogi i zato kafa ima loš ukus, proverite da li i vi ovako kuvate.
TIRAMISU Desert sa kafom za prave sladokusce, a pomera granice dobrog ukusa
Sočni desert raspametiće i one izbirljive.
KOLIKO DUGO SMETE DA PILETINU DRŽITE U FRIŽIDERU? Ako izgleda ovako znajte da se pokvarila
Ako i vi postavljajte pitanje koliko piletina dugo sme da ostane u frižideru, evo odgovora.
EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti
Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.
Komentari (0)