PROLEĆNA SUPA OD PRAZILUKA od kojeg nam ide voda na usta

alo.rs/I. V.

17:00

Sezonski recepti 0

Praziluka ima sve više po tezgama a ovo je jedan od recepata koji obožavamo.

PROLEĆNA SUPA OD PRAZILUKA od kojeg nam ide voda na usta
Shutterstock

 

Čorba od praziluka

Sastojci:

2 veća praziluka

4 krompira

1 crni luk

500 ml biljnog ili mesnog bujona

500 ml vode

2 kašike maslinovog ulja

so, biber

Priprema:

Praziluk očistite i isecite ga. Krompir oljuštite i isecite na kockice. U posudi u kojoj ćete kuvati supu zagrejte maslinovo ulje i na njemu propržite seckani crveni luk. Dodajte praziluk, krompir isečen i sve zalijte bujonom i vodom. Posolite i pobiberite po ukusu i ostavite da se kuva. Kada je krompir skuvan, štapnim mikserom ili blenderom umutite supu u pire. Još jednom prokuvati i po potrebi još začiniti. Poslužite supu sa svežim hlebom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

 

empanada

EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti

13:00

20 maj, 2024

Sezonski recepti

Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.

Komentari (0)

Loading