PROLEĆNA SUPA OD PRAZILUKA od kojeg nam ide voda na usta
Praziluka ima sve više po tezgama a ovo je jedan od recepata koji obožavamo.
Čorba od praziluka
Sastojci:
2 veća praziluka
4 krompira
1 crni luk
500 ml biljnog ili mesnog bujona
500 ml vode
2 kašike maslinovog ulja
so, biber
Priprema:
Praziluk očistite i isecite ga. Krompir oljuštite i isecite na kockice. U posudi u kojoj ćete kuvati supu zagrejte maslinovo ulje i na njemu propržite seckani crveni luk. Dodajte praziluk, krompir isečen i sve zalijte bujonom i vodom. Posolite i pobiberite po ukusu i ostavite da se kuva. Kada je krompir skuvan, štapnim mikserom ili blenderom umutite supu u pire. Još jednom prokuvati i po potrebi još začiniti. Poslužite supu sa svežim hlebom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)