SUPER IDEJA ZA MEZE Punjene korpice od lisnatog testa, dekorativne i ukusne
Koprice od lisnatog testa možete servirati kao predjelo za svečani ručak ili posluženje uz kada vam dođu prijatelji na druženje.
Sastojci:
1 pakovanje lisnatog testa
1 jaje
4 glavice crnog luka
200 g slanine
100 g blitve
3 paradajza
5 paprika
2 čena belog luka
peršun
Priprema:
Lisnato testo rastanjiti, iseći na kvadratiće i obložiti njime podmazan kalup za mafine. Premazati umućenim jajetom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C do porumene. Iseckane papriku i crni luk prodinstati, dodati iseckan beli luk, paradajz i so po ukusu. Dinstati uz povremeno mešanje i dolivanje vode dok povrće omekša. Pred kraj dodati iseckanu barenu blitvu i iseckan svež peršun. Slaninu iseckati na kockice i prodinstati da porumeni. Pomešati slaninu i povrće i napuniti ispečene korpice. Služiti tople.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)