SUPER IDEJA ZA MEZE Punjene korpice od lisnatog testa, dekorativne i ukusne
Koprice od lisnatog testa možete servirati kao predjelo za svečani ručak ili posluženje uz kada vam dođu prijatelji na druženje.
Sastojci:
1 pakovanje lisnatog testa
1 jaje
4 glavice crnog luka
200 g slanine
100 g blitve
3 paradajza
5 paprika
2 čena belog luka
peršun
Priprema:
Lisnato testo rastanjiti, iseći na kvadratiće i obložiti njime podmazan kalup za mafine. Premazati umućenim jajetom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C do porumene. Iseckane papriku i crni luk prodinstati, dodati iseckan beli luk, paradajz i so po ukusu. Dinstati uz povremeno mešanje i dolivanje vode dok povrće omekša. Pred kraj dodati iseckanu barenu blitvu i iseckan svež peršun. Slaninu iseckati na kockice i prodinstati da porumeni. Pomešati slaninu i povrće i napuniti ispečene korpice. Služiti tople.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
FENOMENALNA POSNA PITA Jabuke joj daju posebnu draž, a miriše na nedelju
Slatka i neodoljiva, za pravo zadovoljstvo.
Komentari (0)