SUPER IDEJA ZA MEZE Punjene korpice od lisnatog testa, dekorativne i ukusne
Koprice od lisnatog testa možete servirati kao predjelo za svečani ručak ili posluženje uz kada vam dođu prijatelji na druženje.
Sastojci:
1 pakovanje lisnatog testa
1 jaje
4 glavice crnog luka
200 g slanine
100 g blitve
3 paradajza
5 paprika
2 čena belog luka
peršun
Priprema:
Lisnato testo rastanjiti, iseći na kvadratiće i obložiti njime podmazan kalup za mafine. Premazati umućenim jajetom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C do porumene. Iseckane papriku i crni luk prodinstati, dodati iseckan beli luk, paradajz i so po ukusu. Dinstati uz povremeno mešanje i dolivanje vode dok povrće omekša. Pred kraj dodati iseckanu barenu blitvu i iseckan svež peršun. Slaninu iseckati na kockice i prodinstati da porumeni. Pomešati slaninu i povrće i napuniti ispečene korpice. Služiti tople.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)