PRIPREMITE SE NA VREME Recept za uskršnju pogaču koja će krasiti vašu svečanu trpezu
Pogača ima oblik pletenice i veoma je dekorativna.
Sastojci:
600 g brašna
20 g svežeg kvasca
125 g putera
300 ml mleka
1 jaje
1 kašika šećera
1 kašičica soli
1 prašak za pecivo
150 g sira
1 žumance
susam
Priprema:
U mlako mleko staviti šećer i kvasac. Mešati da se rastope. Brašno pomešati sa praškom za pecivo i solju, pa napraviti udubljenje u sredini i sipati mleko sa kvascem, razmućeno jaje i omekšali puter isečen na komade. Umesiti glatko testo. Pokriti krpom i ostaviti na da raste toplom oko 1 sat. Premesiti, dodati sitno iseckan sir i ponovo premesiti. Podeliti na 2 dela i razvući ih u oblik valjka. Jedan premazati žumancetom, a drugi susamom. Spojiti krajeve (pritisnuti prstima) onog sa žumancetom i onog sa susamom i uplesti. Tako upleteno testo saviti da u krug. Staviti u podmazanu tepsiju i ostaviti da naraste. Peći na 200°C, oko 40 minuta, tj. dok dobije zlatno-smeđu boju. U ohlađenu pogaču, u sredinu, staviti uskršnja jaja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)