PRIPREMITE SE NA VREME Recept za uskršnju pogaču koja će krasiti vašu svečanu trpezu
Pogača ima oblik pletenice i veoma je dekorativna.
Sastojci:
600 g brašna
20 g svežeg kvasca
125 g putera
300 ml mleka
1 jaje
1 kašika šećera
1 kašičica soli
1 prašak za pecivo
150 g sira
1 žumance
susam
Priprema:
U mlako mleko staviti šećer i kvasac. Mešati da se rastope. Brašno pomešati sa praškom za pecivo i solju, pa napraviti udubljenje u sredini i sipati mleko sa kvascem, razmućeno jaje i omekšali puter isečen na komade. Umesiti glatko testo. Pokriti krpom i ostaviti na da raste toplom oko 1 sat. Premesiti, dodati sitno iseckan sir i ponovo premesiti. Podeliti na 2 dela i razvući ih u oblik valjka. Jedan premazati žumancetom, a drugi susamom. Spojiti krajeve (pritisnuti prstima) onog sa žumancetom i onog sa susamom i uplesti. Tako upleteno testo saviti da u krug. Staviti u podmazanu tepsiju i ostaviti da naraste. Peći na 200°C, oko 40 minuta, tj. dok dobije zlatno-smeđu boju. U ohlađenu pogaču, u sredinu, staviti uskršnja jaja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)