KAKO OFARBATI JAJA U LUKOVINI Najpopularniji način ukrašavanja uskršnjih jaja, ali i jedan od najzdravijih
Počnite da sakupljate ljuske od crnog luka, kako biste imali dovoljno za farbanje uskršnjih jaja. Evo koliko tačno lukovine vam treba.
Sastojci:
20 belih jaja
20 komada tankih elastičnih čarapa 10X10 cm (isecite stare na ovu dužinu)
6 šaka lukovine
2 kašike alkoholnog sirćeta
2 l vode
2 kašike soli
20 komada tankog konca
20 komada raznih listića
Priprema:
Nabrane listiće raznih oblika staviti u vodu da se ne osuše, a i lakše se zalepe na jaje. Iseći najlonsku čarapu na komade veličine 10x10 cm (otprilike, zavisi od veličine jaja). Staviti listić na belo jaje, ubaciti ga u komad čarape, dobro zategnuti čarapu preko jajeta, zavrnuti je na oba kraja i vezati čvrsto koncem. Jaja slagati u šerpu na čije je dno poređana polovina trećina lukovine. Kada se poređa 10 jaja staviti drugu trećinu lukovine, ponovo složiti jaja i pokriti ostatkom lukovine. Naliti hladnom vodom da bude četiri prsta iznad lukovine, dodati so i sirće i staviti da se kuva. Kada provri smanjiti vatru i kuvati 15 minuta, isključiti pa ostaviti jaja u lukovini još pola sata. Izvaditi ih, staviti u hladnu vodu i kada se ohlade, izvaditi ih iz čarapa i ostaviti da se osuše. Svako jaje premazati vaticom koja je natopljena uljem. Tako će zasijati i boja će doći do izražaja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)