KAKO OFARBATI JAJA U LUKOVINI Najpopularniji način ukrašavanja uskršnjih jaja, ali i jedan od najzdravijih

Trpeza/ V.V.

14:30

Sezonski recepti 0

Počnite da sakupljate ljuske od crnog luka, kako biste imali dovoljno za farbanje uskršnjih jaja. Evo koliko tačno lukovine vam treba.

jaja
Shutterstock

Sastojci:

20 belih jaja

20 komada tankih elastičnih čarapa 10X10 cm (isecite stare na ovu dužinu)

6 šaka lukovine

2 kašike alkoholnog sirćeta

2 l vode

2 kašike soli

20 komada tankog konca

20 komada raznih listića

Priprema:

Nabrane listiće raznih oblika staviti u vodu da se ne osuše, a i lakše se zalepe na jaje. Iseći najlonsku čarapu na komade veličine 10x10 cm (otprilike, zavisi od veličine jaja). Staviti listić na belo jaje, ubaciti ga u komad čarape, dobro zategnuti čarapu preko jajeta, zavrnuti je na oba kraja i vezati čvrsto koncem. Jaja slagati u šerpu na čije je dno poređana polovina trećina lukovine. Kada se poređa 10 jaja staviti drugu trećinu lukovine, ponovo složiti jaja i pokriti ostatkom lukovine. Naliti hladnom vodom da bude četiri prsta iznad lukovine, dodati so  i sirće i staviti da se kuva. Kada provri smanjiti vatru i kuvati 15 minuta, isključiti pa ostaviti jaja u lukovini još pola sata. Izvaditi ih, staviti u hladnu vodu i kada se ohlade, izvaditi ih iz čarapa i ostaviti da se osuše. Svako jaje premazati vaticom koja je natopljena uljem. Tako će zasijati i boja će doći do izražaja.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Komentari (0)

Loading