Ruskinja je podelila video kako se prave prekrasna FRESKA JAJA od lukovice, papirića i hibiskusa (VIDEO)

alo.rs/I. V.

07:25

Sezonski recepti 0

Za ovako farbana jaja koja podsećaju na zid od mermera nije vam potrebno preterano umeće a efekat je fanstastičan.

Ruskinja je podelila video kako se prave prekrasna FRESKA JAJA od lukovice, papirića i hibiskusa (VIDEO)
Printscreen/Instagram

 

Freska jaja

Sastojci:

jaja

ljuske crnog luka (lukovina)

100 g čaja od hibiskusa

1 kašika soli

2 kašike 9-procentnog alkoholnog sirćeta

Priprema:

Jaja pažljivo operite i prosušite. Lukovicu usitnite kuhinjskim makazama. Običan papir takođe iseckajte što sitnije i nepravilnije. Pomešajte s lukovicom. Pamučnu gazu isecite na kockice tako da možete u nju da spakujete jaje. Umesto gaze mogu da posluže i stare najlon čarape. U drugoj činiji sipajte vodu. Svako jaje stavite u vodu pa u mešavinu lukovice i papirića. Voda služi da bi se parčići zalepili na ljusku. Potrudite se da bude dobro obloženo. Napravite paketić od gaze ili čarape s obloženim jajetom i dobro fiksirajte koncem. Isecite višak ako postoji. 

Na dno šerpe sipajte čaj od hibiskusa. Na njega poređajte smotuljke s jajima. Posolite, ulijte hladnu vodu i sirće. Stavite na laganu vatru i kad provri kuvajte 15 minuta uz povremeno mešanje. Ostavite da se ohladi 20 minuta u lukovini. Isecite gazu i jaja obrišite nauljenom maramicom za visok sjaj.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

Komentari (0)

Loading